Eesti Parima Toiduaine juubelikonkursil valitakse kahe aastakümne edukaim

Toiduliit kutsub kõiki toidutööstureid Eesti Parima Toiduaine konkursile, mis toimub tänavu kahekümnendat korda. Juubeli puhul omistatakse ühele vähemalt kahekümneaastase eduka käekäiguga tootele Juubelikulla märk.

„Meie konkursi eesmärk on läbi aegade olnud uute põnevate toodete tutvustamine ning tööstuste tootearenduse hoogustamine. Kuid parima toiduaine tunnus on ka see, et vajadus selle toote järele kestab lausa aastakümneid. Tahame teha juubeli puhul väikese tagasivaate kahe aastakümne jooksul meie poelettide edukaimatele toodetele ning valida nende seast üks, mis väärib Juubelikulla aumärki,“ ütles Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.

Olulise uuendusena valib tänavusel konkursil oma lemmiktoote ka Kaupmeeste Liidu kokkukutsutud þürii. „Kaupmeeste Liit on üks meie võtmepartneritest – kaupmehed pole mitte ainult kanal tootjate ja tarbijate vahel, nende tagasiside on tööstustele uudistoodete loomisel väärtuslikuks abiks,“ selgitas toiduliidu juht uue þürii eesmärki toidukonkursil.

Juba kolmandat aastat valib igas kategoorias oma lemmiktooted ka Eesti Peakokkade Ühendus, esmakordselt aga annavad konkursi raames oma professionaalse hinnangu alkohoolsetele jookidele ka Eesti baarmenid ja sommeljeed. Samuti jätkub Potiseppa sõnul juba heaks tavaks saanud Rahva Lemmiku valimine ning ajakirjanike hinnangu põhjal pälvib üks toode Meedia Lemmiku tiitli.

Toiduliit kutsub kõiki toidutootjaid esitama oma parimaid uudistooteid konkursile kaheteistkümnes toidukategoorias

Lisaks ootab konkurss tooteid, mis kandideerivad sel aastal vaid toitumisteadlaste otsusega välja antavale tiitlile „Parim Toit Tervisele“. Konkursile on oodatud ka kõik väiketootjad, kelle müügihittide seast valib þürii märtsikuus Tartu Kutsehariduskeskuses parimad tooted Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väike-ettevõtjatelt.

Toidutootjad saavad oma tooteid esitada konkursile kuni 28. veebruarini. Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinnas. Eesti Parim Toiduaine 2014 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 22. aprillil.

2013. aastal esitati Eesti Parima Toiduaine konkursile 140 toodet, millest Eesti Parima Toiduaine 2013 tiitli pälvis M.V. Wooli marineeritud angersäga.

Loe lähemalt konkursi võistluskategooriatest ja tingimustest aadressil: www.toiduliit.ee/parim

   

Osale arutelus

  • Meelika Sander-Sõrmus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Blogid

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara