Autor: Indrek Kald • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Baltic esmakordselt kasumis

Soomlastele kuuluv toiduainekontsern Atria Baltic jõudis mullu esmakordselt kasumisse.

Atria Balticu mullune kasum oli 0,1 miljonit eurot võrreldes 1,5 miljoni eurose kahjumiga 2012. aastal. Firma müügikäive oli 32,9 miljonit eurot, mis on 1,3 miljonit eurot vähem kui aasta varem.

"Ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks oli 1,5 aastat tagasi alustanud uue juhtkonna peaeesmärk viia ettevõte võimalikult kiiresti kasumisse, mis eelmisel aastal ka õnnestus," selgitas Atria Eesti juhatuse esimees Olle Horm pressiteates.

Mõningane käibelangus oli tema sõnul paratamatu, kuna ettevõte püüdis tegutseda võimalikult kulutõhusalt. "Eelmise aasta tulemustega lõime tugeva vundamendi lähiaastateks, et võita turuosa ning pakkuda tarbijatele just neid tooteid, mis neile kõige rohkem meeldivad," kinnitas ta.

Tännavu tegeleb Atria Hormi sõnul aktiivselt tootearendusega, et hoida ja kasvatada kolme Atria kaubamärgi Maks & Mooritsa, Wõro ja Vastse Kuuste (VK) turupositsiooni. "Meie suureks eeliseks mitmete konkurentide ees on kodumaine tooraine, mida ise kasvatame," märkis ta.

Atria Eesti AS on üks suurematest, ligi 400 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2008. aastal saadi ASi Wõro Kommerts ja ASi Vastse-Kuuste Lihatööstuse omanikuks. 2009 ühinesid Wõro Kommerts, Vastse-Kuuste Lihatööstus ja Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS.

Atria Eesti kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,411 miljardit eurot ja ärikasum  19.7 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757