Autor: Raivo Sormunen • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali kaubanduskeskus võib saada Araabia investorilt 28 miljonit

Pro Kapitali tütarfirma Tallinna Moekombinaat AB võib saada Araabia Ühendemiraatides registreeritud investorilt Summer Solstice Limited  28 miljonit eurot, et Peterburi tee alguses olevale kinnistule  kaubanduskeskus püsti panna.

Börsifirma Pro Kapital teatas, et pakub suunatud pakkumise teel firmale Summer Solstice Limited kuni 18,3 miljonit Tallinna Moekombinaadi aktsiat, minimaalse hinnaga 1,53 eurot tükk.

Kui investor märgib kõik aktsiaid, saab ta enda kätte 47,63% kinnisvaraarendusprojektist ning Pro Kapitali osalus langeb tütarfirmas praeguselt 96%lt 50,27%ni.

"Tingimusel, et Tallinna Moekombinaat emiteerib kõik uued aktsiad, võimaldab see koos kavandatava pangafinantseeringuga alustada uue kaubanduskeskuse ehitamist ja see lõpule viia, mis avaldab tulevikus eeldatavalt positiivset mõju Pro Kapitali tuludele ja kasumile," märgib börsifirma.

Aktsiate emiteerimise korral annab investor Tallinna Moekombinaat ASile ka üheksa miljoni euro ulatuses aktsionärilaenu.

Emissiooni korraldamiseks on vaja Pro Kapitali aktsionäride nõusolekut, millest tingitult korraldatakse 14. märtsil börsifirma erakorraline koosolek.

30. septembri 2013 seisuga hinnati Peterburi tee 2 asuva kinnistu õiglaseks väärtuseks 24,3 miljonit eurot, mis ületab investeeringu bilansilist väärtust (11,5 miljonit eurot) enam kui kahekordselt.

Pro Kapitalil on kinnistu arendamine siiani veninud. Algselt kavatseti kaubanduskeskuse ehitusega alustada 2012. aastal ning valmistähtajaks oli 2014. aasta.

Möödunud nädalal teatas E.L.L Kinnisvara, et jätab Lasnamäe veerel asuva Panorama City kaubanduskeskuse rajamise katki, kuna ei leidnud piisaval määral üürilisi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757