Elion plaanib tänavu firmaoste

AS Elion võib tänavu osta väiksemaid IT-teenuste pakkujaid või konkurentidelt teenusteäri.

Eesti IT-teenuste turul on ruumi konsolideerumiseks, kinnitas Elioni äriklientide üksuse juht Tarmo Kärsna pressiteates.

Sellise koondumise näiteks tõi ta mullusuvise tehingu, kui juulis omandas Elion IT Grupilt kaks tegevusvaldkonda - kaubamüügi ja IT-teenuste äri. "Konsolideerumine on tähtis märksõna ka 2014. aastal, näeme end selles protsessis osaleja ja vedajana," kinnitas Kärsna.

Mullu kasvas Elioni IT-valdkonna teenuste käive 7%, moodustades kogu ärikliendi teenuste portfelli käibest enam kui 30%.

Kärsna sõnul on IT-teenused kasvav valdkond, kuna infotehnoloogia mängib äris üha tähtsamat rolli. "Heaks näiteks on Inteli ja Delli läbiviidud uuring 2013. aastal, milles 77% väikestest ja keskmistest ettevõtetest märkisid, et tehnoloogia on nende kasvu jaoks kriitilise tähtsusega," lisas ta.

Äriklientide lairibaühenduste turust kuulub eelmise aasta lõpu seisuga Elionile konkurentsiameti poolt kinnitamata andmete põhjal 79%. Valguskaablil põhineva tulevikuvõrguga, mis võimaldab ülikiiret internetiühendust, oli eelmise aasta lõpuks ühendatud 90% ärimajadest üle Eesti.

"Tulevikuvõrk on kriitilise tähtsusega iga ettevõtete jaoks, kuna internetipõhiste teenuste arv jätkab kasvu ja järjest enam kasvavad kasutajate ootused, et kõik internetiühendust vajavad toimingud käiksid silmapilkselt," selgitas Kärsna, kelle sõnul jätkab Elion tulevikuvõrgu väljaehitamist ka 2014. aastal.

Elion on Eesti turul suurim IT- ja telekomiteenuste pakkuja, kelle tooteportfelli ulatub arvuti töökoha ja e-posti teenusest pilvepõhiste serverlahendusteni koos andmesideühendustega. Elioni IT-teenuseid kasutab üle 600 ettevõtte ja riigiasutuse.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Rahva Raamat otsib HULGIMÜÜGI TURUNDUSJUHTI

Rahva Raamat AS

02. märts 2018

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara