Autor: Raivo Sormunen • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali põhieesmärk on raha saada

Täna mullused majandustulemused avaldanud Pro Kapitali juht Paolo Michelozzi märgib aruandes, et juhtkonna prioriteediks on lühiajalise finantseerimise tagamine, tugevdamaks ettevõtte käibekapitali.

"Ettevõtte tegevuseks ning uute projektide arendamiseks püüab Pro Kapital leida erinevaid finantseerimisviise, kombineerides mõistlikul tasemel laene finantsasutustest, investoribaasi laiendamist ja kaasates täiendavat erakapitali," lisas Michelozzi.

Eelmise aasta jooksul pikendasid Pro Kapital Eesti ning Tondi Kvartal laenulepinguid Swedbankiga. Samuti pikendati 4,3 miljoni euro eest konventeeritava võlakirjade lunastustähtaega. Lisaks emiteeriti täiendavat 1,64 miljoni eest võlakirju ning müüdi investoreile 1,66 miljoni euro eest aktsiaid.

Suurima võimaliku rahakaasamisega uudisega tuli börsifirma välja aga tänavu 13. veebruaril, teatades, et Pro Kapitali tütarfirma Tallinna Moekombinaat AB võib saada Araabia Ühendemiraatides registreeritud investorilt Summer Solstice Limited  28 miljonit eurot Peterburi tee alguses olevale kinnistule kaubanduskeskuse püstitamiseks. Huvitatud isik ei ole veel võtnud endale siduvat kohustust nimetatud investeeringut teha.

Mullu neljandas kvartalis jätkas Pro Kapital Grupp ettevalmistusi seoses järgnevateks aastateks plaanitud kinnisvaraarendustega. Tööd jätkusid Tallinnas Peterburi mnt kaubanduskeskuse ja Tondi kvartali projekti uue etapi esimese osaga. Samuti Riias asuva Tallinase elamukompleksi tehniliste projektidega ning Vilniuses asuva Saltiniu Namai uue korterelamu ehitustööde ettevalmistusega. Ehitus- ja rahastamislepingud sõlmiti vastavalt UAB Merko Statybaga ja Swedbankiga ning 5. veebruaril alustati ehitustöödega.

Pro Kaptali neljanda kvartali käive ulatus kolme miljoni euroni, mis on 5,7% suurem kui aasta eest. Müügikäibe taga oli Leedu turg, kus müük tõusis 0,36 miljonilt 0,72 miljoni euroni.

Eelmiise aasta viimase kvartali kahjumiks kujunes 0,5 miljonit eurot (aasta varem -1,2 mln eurot) ning terve aasta lõikes jäädi 2,8 miljoni euroga kahjumisse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757