Solaris vahetab samuti üürilisi

Sarnaselt Viru keskusega on mitmed üürilised vahetumas ka Solarise keskuses, kus lühikese aja jooksul on tegevuse lõpetanud näiteks Kehrwiede kohvik, Selveri Gurmee, Elisa ja Just See.

Solarise keskuse tegevjuhi Anneli Palvadre sõnul on lahkujatel erinevad põhjused: Selveri Gurmee läheb Palvadre teada Selveri üldise kontseptsioonimuutuse tõttu, mis peaks tähendama gurmeesuuna viimist Selveritesse, ja Kehrwiederi kohviku asemele tuleb suuremale pinnale uus üüriline. Palvadre sõnul on sellised muutused igapäevased, kui mitte kaubanduskeskuse elu orgaaniline protsess.

„Nii nagu kohendame oma kontseptsiooni meie, nii teevad seda ka rentnikud,“ ütles Palvadre. „Kuna Solarisel täitub sel aastal viis tegevusaastat, siis saabub mitme lepingu lõpptähtaeg ning väiksemaid muutusi võib veel tulla. Samas suuremaid muutusi pigem oodata ei ole, kuigi huvilisi käib maad kuulamas pidevalt,“ lisas Solarise keskuse tegevjuht. Tema sõnul on suurem osa lepinguid pikaajalised ning sõlmitud 5-10 aastaks. Lühemaid lepinguid sõlmitakse tegevjuhi teatel üksikjuhtudel, vaid konkreetse põhjusega.

Oluline osapoolte rahulolu. Palvadre sõnul tuleb rentnike seas muutusi teha, kui keskus soovib fookust ühes või teises suunas veidi kallutada. „Mis tahes partnerluse juures on ju oluline, et mõlemad pooled oleksid rahul,“ ütles ta.

Solarise keskuses on lähiajal uksed avanud või peatselt avamas restoranid CHI ja Tap&ta ning jalatsikauplus Trendexpress.

Viru keskus ei pikendanud lepinguid rõivakauplustega Baltman, Monton ja Bastion. Viru keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on põhjus kontseptsioonimuutuses ehk lahkunud kohalike brändide asemele tahetakse võtta välismaiseid.

Viru keskusest lahkuvad veel Shu, Terranova ja Hipster ning asemele tulevad Dune London, River Island, Brooks Brothers, Massimo Dutti, Aldo, Armani Jeans, uuenenud ABC King, Salamander, Högl ja Ecco, Pedro del Hierro ühiskauplus Cortefiel.

Hiljuti suletud Sportland naaseb Vasara sõnul tõenäoliselt mais, kuna spordikaupade edasimüüja praegusele asukohale tulevad uued tegijad. Sportland vahetab lihtsalt asukohta.

Pikaajaline leping kui investeering. Vasara sõnul on tegemist normaalse protsessiga, kus viie- või kümneaastased lepingud on lõppemas. Seetõttu langeb palju üüriliste vahetusi lühikesse aega.

„Teeme ka ühe- või kaheaastaseid üürilepinguid, aga ajutiste müügilettide ja -kohtadega. Suuremate poodide puhul on viieaastane leping mõistlik,“ ütles Vasar. Tema sõnul nõuab suure poe avamine korralikku investeeringut.

„Olemegi mõelnud, et investeerija saaks investeeringu tagasi ja natuke kasu ka. Sealt tuleneb viieaastane periood. Neid, kes investeerivad väga vähe või üldse mitte, me ise ei taha ka väga. Tahame, et keskus oleks ilus ja kaupluste keskkond kaasaegne, et ostja tunneks end hästi. See on üks osa konkurentsivõime loomisest,“ lisas Viru Keskuse juht.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara