Noor Meister müüja konkursi võitis teist aasta järjest Statoili töötaja

Nädalavahetusel Tallinnas kutseharidusmessi Noor Meister 2014 raames toimunud müüja kutsemeistrivõistlused võitis Tallinna Teeninduskoolis õppiv Statoili töötaja Annely Kägu.

Ka aasta varem tuli müüjate töökohapõhises arvestuses võitjaks Statoili töötaja Inga Paat.

„Mul on siiralt heameel, et lisaks klientidele hindavad meie klienditeeninduse taset kõrgelt ka selle ala profid. See konkurss andis taas kinnitust, et klienditeeninduse taset tõstab vaid regulaarne koolitus – tehakse seda siis töö kõrvalt koolis käies või tööandja poolse täiendkoolitusena,“ rääkis Statoil Fuel & Retail Eesti AS personalidirektor Hedi Nurme-Mc Donald.

Tema sõnul ei taga koolis käimine automaatselt kõrgemat palka, kuid seal omandatud teadmised/oskused võimaldavad oma tööd paremini teha ja ka rohkem raha teenida. „2012. aasta Tallinna Teeninduskooli müügiprofi võitja ja Noor Meister 2013 võitja Inga Paat alustas teenindajast, oli edukas müüja ja teenis seetõttu ka suuremat lisatasu. Tänasel päeval töötab ta juba teenindusjaama juhataja asetäitja kohal,“ lisas Nurme-Mc Donald.

Statoili oma koolitussüsteem annab ka uuele töötajale selge ülevaate erinevatest koollitustest, mida erinevatel tasanditel pakutakse. "Esmatasandi töötajate koolitamisel on lisaks sissejuhatavatele koolitustele põhirõhk just toiduhügieeni, toote-, müügi- ja klienditeeninduse koolitustel,“ rääkis Nurme-Mc Donald.

Tallinna Teeninduskooli kaubanduse erialade juhtivõpetaja Aive Antson on oma õpilaste esinemisega noore meistri võistlustel rahul ja kiidab neid kui aktiivseid ja teadmistehimulisi noori. „Võistluse harjutamise ajaks varusid tüdrukud aega ning tegid ka palju iseseisvat tööd. Võidule aitasid kindlasti kaasa oma eriala ja õppetööd väärtustavad hoiakud,“ lisas õpetaja Antson

Võistlus koosnes kolmest osast:

1. Ostu-müügisituatsioon, mis lõppeb käsitsi sularahaarve kirjutamisega - viisteist minutit.

2. Kinkepaki valmistamine – kolmkümmend minutit.

3. Praktiline ülesanne „Vahetusraha lugemine ja rahaloendi koostamine“ – viis minutit.

24 eriala koondav kutsemeistrivõistlus Noor Meister 2014 toimus 7.-8. märtsil 2014 Tallinnas Eesti Näituste Messikeskuses. Müüjate kutsemeistrivõistlusele olid oodatud osalema kutseõppeasutuste õpilased ja võistlus toimus kolmes vanusegrupis: põhikooli baasil õppijad, gümnaasiumi baasil õppijad, töökohapõhine õpe (gümnaasiumi baasil).

Müüja kutsemeistrivõistluste võitjad vanusegruppide kaupa:

Töökohapõhised õpilased:

1. KOHT: Annely Kägu (Tallinna Teeninduskool)

2. KOHT: Signe Koossalu (Lääne-Viru rakenduskõrgkool)

3. KOHT: Jaanika Paavel (Lääne-Viru Rakenduskõrgkool)

Gümnaasiumi baasil õppijad:

1. KOHT: Alisa Aalbok (Tallinna Teeninduskool)

2. KOHT: Jane Voll (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

3. KOHT: Sillen Klasman (Tartu Kutsehariduskeskus)

Põhikooli baasil õppijad:

1. KOHT: Ave Pärnaste (Pärnumaa Kutsehariduskeskus)

2. KOHT: Kelly Rehkalt (Väike-Maarja Õppekeskus)

3. KOHT: Evelin Pärtna (Tallinna Tööstushariduskeskus)

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara