Autor: Maarit Eerme • 17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laulupeo e-poes kasutatakse uut kaardimakselahendust

Digifirma Mobile Digital tegi laulu- ja tantsupeo e-poele Eestis uudse kaardimakse nutilahenduse. Kasutades nutitelefoni, puudub laulupeo särkide ostmisel vajadus ennast kuhugi sisse logida ning vaja on vaid krediitkaarti.

„Tegu on geniaalselt lihtsa lahendusega, kuid aeg polnud küps, et sellega varem Eestis välja tulla,“ kommenteeris rakendust Mobile Digitali arendusjuht Peep Paum. „E-poe jaoks on mobiil nõudlik keskkond, sest kui maksmine pole lihtne ja kiiresti teostatav, siis klient pahatihti lööb käega. Mobiilsete veebipoodide komistuskiviks on olnud senini just kohmakad makselahendused.“

Ostu vormistamine võtab nutitelefoniga keskmiselt aega 30 sekundit ning toimib ilma internetipanka sisselogimiseta, st puudub vajadus ka mobiil-ID lepinguks, paroolikaartide kasutamiseks või muudeks kõrvaltoiminguteks. Ostu sooritamiseks on vaja vaid krediitkaardi või krediitkaardi funktsiooniga deebetkaardi olemasolu.

Mobile Digital on laulupeosärkide ametlik koostööpartner ning laulupeosargid.ee on esimene e-pood, kus Mobile Digitali nutikat kaardimakselahendust kasutatakse. „Laulupeosark.ee on täna kindlasti üks kõige kasutajasõbralikum mobiilne e-pood Eestis,“ lisas Paum.

Mobile Digital on 2012. aastal loodud digifirma, mis keskendub digitaalsete platvormide arendamisele nutitelefonidele ja tahvelarvutitele. Portfelli kuulub digitaliseeritud ajakiri Hooaeg, Koolibriga digiõpik ja Elektrum Eesiga tehtud elektrinäitude edastamise mobiilirakendus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757