Autor: Maarit Eerme • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskus kahekordistab toitlustuse osakaalu

Ülemiste keskuse uue järgu valmimisega suureneb keskuse toitlustuse osakaal rohkem kui kahekordseks ning üheks suurimaks toitlustajaks on 2014. aasta sügisel avatav teine LIDO restoran Eestis. 

“Ülemiste keskuse laiendusega on meil üheks eesmärgiks suurendada ka oluliselt toitlustuse osakaalu,” ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits. “LIDO’l on meie jaoks sobiv kontseptsioon ja kindel kvaliteet, mis sobivad suurele perekeskusele," rääkis Pärnits.  Kinnitades, et kaubanduskeskused muutuvad järjest enam vaba aja veetmise kohtadeks, kus pidevalt suureneb toitlustuse osakaal.

Lisaks praegustele söögikohtadele avatakse peale LIDO Ülemiste keskuses veel Sushi Cafe, BabyBack ja veel mõned väiksemad kohvikud.

“Soovime tutvustada Lätit laiemalt, seetõttu töötasime välja LIDO järgmise viie aasta äriplaani,” ütles LIDO tegevdirektor Rita Auzia. Ülemiste keskuses avatav LIDO on uue bistroo kontseptsiooniga, mida kasutatakse ka eelmisel kuul avatud Läti ostukeskuses Domina – sisekujunduses on kasutatud nii traditsioonilisi kui ka moodsaid elemente.

Ülemiste keskuse teine ehitusjärk hõlmab endas 32 000-ruutmeetrise uue osa, uue peasissepääsu ja kolmekorruselise parkimismaja rajamist. Peale keskuse teise järgu valmimist 2014. aasta oktoobris saab seal olema 95 000 ruutmeetrit üldpinda, ligikaudu 60 000 ruutmeetrit renditavat pinda, 210 kauplust ja restorani.

Jätkuvad enamus praegusi rendilepinguid, kuid lisaks on rendilepingud sõlmitud ka uute rentnikega: H&M, Reserved, Mojito, Sinsay, Next, Desigual, Guess, Terranova, United Colours of Benetton, The Pier jt. Praeguseks on rendilepinguga kaetud 85% uue ehitusjärgu pindadest.

2004. aastal avatud Ülemiste keskus on perekeskus, mis pakub oma kaupu ja teenuseid enam kui 150 erinevale kauplusele ja teeninduskohale. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow AS (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Eestis kuuluvad Linstow’le lisaks Ülemiste keskusele Radisson Blu Hotell Olümpia ja Park Inn Central Tallinn. Linstow kuulub investeerimisfirmale Awilhelmsen AS-ile.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757