Autor: Maarit Eerme • 26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduse tippjuhtide palga TOP

Äripäeva eriväljaandes Palga TOP on reastatud 397 kõige kõrgema töötasuga juhti, kelle seast võib leida ka mitmeid kaubanduse valdkonna tegijaid.

Suure edetabeli võitja teenis töötasu keskmiselt 64 049 eurot kuus ning edetabeli alumiseks piiriks on 6000 eurot kuus.

Kaubanduse valdkonna esimene teenis 12 885 eurot kuus.

1. 12 885

Mati Pops, Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS

Eestis väga edukalt tegutseva kaubanduskeskuse üheliikmelises juhatuses alates 2005. aasta novembrist.

2. 12 500

Lauri Luks, Würth AS

Hinnanguline. Ettevõtte nõukogu, üheliikmeline juhatus, müügijuhid, ostujuht, pearaamatupidaja ja laojuhataja said kokku 569 000 eurot.

3. 10 633

Priit Prints, Juta Käsk, Indrek Lillend, Renee Preiman, Mecro

Prints on juhtinud tööriistade müügiketti juba aastast 1996, samast ajast kuulub juhtkonda ka finantsdirektor Juta Käsk. Lillend on Läti regiooni juht ning Preiman sisseostuosakonna juht.

4. 10 00

Allan Remmelkoor, Paulo Vittorio Michelozzi, Pro Kapital

Hinnanguline. Aastaga maksti juhatuse ja nõukogu liikmetele 851 000 eurot. Börsiprospekt teavitab, et tegemist oli kõigile grupi ettevõtete juhatuse ja nõukogu liikmetele makstud tasuga ehk tasu saajate ring võib olla lai.

Are Altraja, Anti Kalle, Sportland International Group AS

Hinnanguline. Tegevjuhtkonna, juhatuse ja nõukogu liikme tasu oli kokku 561 000 eurot.

5. 8000

Vaidotas Pacésa, Maxima Eesti

Hinnanguline. 19 võtmeisikut teenis 1,07 miljonit eurot ehk keskmiselt 4949 eurot kuus.

Andres Heinver, Selver AS

Hinnanguline. Juhatusele ja kõrgemale juhtkonnale määrati aastas tasusid kokku 417 000 eurot, kuid juhatuses oli 2012. aastal vaid Heinver.

METOODIKA

Tippjuhtide töötasusid pole ettevõtete aruannetes üldjuhul eraldi välja toodud. Küll aga on ettevõtted kohustatud avaldama seotud osapoolte aruandes tegevjuhtkonnale ja juhatuse liikmetele makstud tasude ja soodustuste koondnumbri.Kui aruandes polnud eraldi märkusena välja toodud nõukogu liikmete töötasusid ja juhtkonda mittekuuluvate tegevjuhtide hulka, võtsime edetabeli aluseks põhimõtte, et tegevjuhtkond ühtib juhatusega ning jagasime seotud osapooltele aasta jooksul makstud tasu juhatuse liikmete keskmise arvuga majandusaasta jooksul.Selle summa järgi tuletasime juhtkonna liikme keskmise kuutasu.Kuna juhtkonna mõistet võidakse defineerida ettevõtetes erinevalt, võib tabelist leida tippjuhte, kelle töötasu võib tegelikkuses olla võrreldes tabelis väljatooduga teist­sugune. Kui juhatuses on mitu liiget, on tegemist juhtkonna liikmete keskmise tasuga ning see number on võetud ka aluseks edetabeli koostamisel. Oleme nimetanud kõik juhatuse liikmed, kelle vahel on juhtkonnale makstud tasu jagatud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757