Aprillist ei tohi enam vanade maksumärkidega sigarette müüa ega ladustada

Alates teisipäevast, 1. aprillist peavad kõik tarbimises olevad sigaretid olema maksumärgistatud 2014. aasta maksumärgiga ning vanade maksumärkidega sigaretipakke ei tohi sellest kuupäevast enam müüa ega ladustada.

Vanade maksumärkidega sigarettide ladustamine on lubatud vaid aktsiisiladudes.

Maksu- ja tolliameti aktsiiside talituse peaspetsialisti Hille Reinholdi sõnul hakkasid esimesest jaanuarist 2014 kehtima uued tubakatoodete maksumärgid ja sigarettidele kehtestati ka uus aktsiisimäär. „Kuna müügi ja ladustamise keeld rakendub kolme kalendrikuu möödumisel uue kujundusega maksumärkide jõustumisest, siis ei tohi alates 1. aprillist enam möödunud aasta maksumärgiga märgistatud sigarette väljaspool aktsiisiladu ladustada ega müüa,“ rääkis Reinhold.“

Möödunud aasta esimesel detsembril jõustus alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muudatus, millega keelati lisaks müügile ka väljaspool aktsiisiladu varem kehtinud maksumärkidega maksumärgistatud aktsiisikaupade ladustamine. Piirang laieneb nendele aktsiisikaupadele, mis on tarbimisse lubatud enne uue aktsiisimäära jõustumist.

Maksu- ja tolliamet juhib sigarettide müügiga tegelevate ettevõtjate tähelepanu sellele, et enne käesoleva aasta jaanuari kehtinud maksumärgiga maksumärgistatud sigaretid, mis on jäänud müümata, peavad jõudma hiljemalt 31. märtsiks tagasi aktsiisilattu. „Aktsiisilaopidaja otsustab, kas toodetelt saab vana maksumärgi eemaldada ja uue maksumärgiga märgistada või tuleb tooted hävitada,“ selgitas Reinhold.

Maksumärki võib tootelt eemaldada ainult maksuhalduri järelevalve all. Toodetelt, mis hävitatakse koos maksumärgiga maksuhalduri esindajate juuresolekul, on võimalik aktsiis tagasi taotleda.“

1. jaanuarist 2014 kehtestati uus aktsiisimäär vaid sigarettidele. 2013 aasta maksumärgiga sigareid, sigarillosid ja suitsetamistubakat, mis on tarbimisse lubatud enne 1. jaanuari, võib müüa kuni varude lõppemiseni või nende aktsiisimäära muutumiseni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara