Hiinast saabuv e-poodide kaup lööb rekordeid

Eesti inimesed tellivad e-poodidest järjest rohkem kaupa ning peamiselt Hiinast saabuvate maksikirjade maht lööb üha uusi rekordeid.

Kui kaks aastat tagasi märtsis telliti Hiinast ligikaudu 16 000 pakki ja mullu märtsis 30 000 pakki, siis tänavu märtsis saabus Hiinast rekordilised 109 000 pakki. Aprillis saab aga ka see rekord kindlasti löödud.

„Meil on aprill alles poole peal, kuid juba praegu on näha, et see kuu tuleb pakke tuntavalt rohkem kui märtsis,“ kommenteeris Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht Kaido Padar.

Võrreldes 2012. aastaga on rahvusvaheliste tähitud maksikirjade maht kasvanud ligi 600 protsenti. See statistika näitab selgelt, et Eestis on e-kaubandus jõudsalt arenemas ning e-poodide kaudu tellitud kaupade osakaal kasvab järjest kiirenevas tempos.

E-kaubandusest tulenevate mahtude tõusuga on Eesti Post ka järgmise aasta prognoose tehes arvestanud ning selliste saadetiste tulu peaks moodustama 5-10% ettevõtte kogutulust.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara