Cityconil on hea ja halb uudis

Soome rendipindade äri pidajal Cityconil on kaks uudist – üks on hea, teine halb.

Alustame heast. Ettevõtte I kvartali puhaskasum ületas analüütkute ootusi. Puhaskasumiks kujunes 33,6 mln eurot. Analüütikud ootasid 19,6 miljoni eurost kasumit. Kasum kasvas aastaga 28,6%. Käive vähenes 2,5 protsenti 61,3 mln eurole.

Halb uudis on see, et ettevõte kärpis 2014. aasta käibeootust, seoses nõrgema Rootsi krooni ja osa kinnisvara müügi tõttu. Kui varem andis ettevõte märku, et 2014. aasta käive tuleb eelmise aastaga omaga võrreldes 1 kuni 9 miljonit eurot suurem, siis värske prognoosi kohaselt võib käive ka väheneda miljoni euro võrra ning kasvada kuni 7 miljoni euro võrra.

„2014. aasta algas vaatamata keerulistele turuoludele (eriti Soomes) positiivselt,“ kirjutas ettevõtte juhatuse esimees Marcel Kokkeel kvartaliraportis. „Võrreldav renditulu kasvas 3,9%, mis on korralik tulemus madala inflatsiooniga keskkonnas.“ Ettevõtte rendipindade täituvus oli 31. märtsi seisuga 95,5%.

Soome kohta prognoosis ettevõte, et turuolud jäävad karmideks, kuigi viimased andmed viitavad, et Soome majandus on põhjas ära käinud. Aktsia on saanud 7 ostusoovitust, 6 hoia-soovitust ja 2 müügisoovitust. Bloombergi andmetel on analüütikute keskmine aktsia hinnasiht 2,79 eurot.

Balti riikides ja uutes ärides (sinna mahub kõik peale Soome ja Rootsi), on viis kinnisvaraobjekti, mille õiglane väärtus moodustas 13% kogu ettevõtte portfellist. Balti riikides ja uutes ärides kasvas netorenditulu aastaga 8,7%, 7 miljonile eurole, peamiselt tänu Rocca al mare ja Kristiine kaubanduskeskuse arenduste lõpule jõudmisele.

Üksuse osa Citiconi kogu netorenditulust kasvas 15,9 protsendilt 17,2 protsendile. Netorenditootlus langes 8,6 protsnedilt 8,2 protsendile. Kokku on üksusel 135 500 ruutmeetrit rendipinda.  Rocca al Mare potentsiaalne aastane rendiväärtus kasvas 33,6 miljonile euroel, kuna III kvartalis valmis laiendus. Keskmine rent tõusis 20,7 eurole ruutmeetrist, tänu indekseerimisele ja madalamatele rendihinna allahindlustele.

Ettevõtte aktsia hind langes täna Helsingi börsil 0,8%, 2,66 eurole. Aastaga on aktsia hind tõusnud 18,3%.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara