Autor: Maarit Eerme • 19. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri juhiks sai pikaajalise kogemusega müügidirektor

Selveri uus tegevjuht Kristi Lomp soovib muuta jaeketi veelgi tugevamaks ning lubab, et Selver on jaekaubanduse lipulaevaks nii töötajale kui kliendile. Eelkõige tuleb keskenduda inimestele kuid kindlasti ka arendustele ja lähiaastatel on plaanis avada ka mõned uued Selveri kauplused. 

Selveri endine müügidirektor ja praegune tegevjuht Kristi Lomp ütles, et jaeketti tööle minnes ei mõelnud ta kindlasti, et võiks saada kunagi ettevõtte tegevjuhiks. „Tööpõld oli lai ja eesmärgid ambitsioonikad,“ rääkis Lomp müügidirektori töö algusaegadest. Lisaks kaupluste juhtimisele oli tal plaanis kasvatada ja arendada Selveri keskuskööki, mis on kasvanud tänaseks Baltimaade suurimaks valmistoitu tootvaks tehaseks.

 Lombi sõnul on tema kõige suurem saavutus tugev, kokkuhoidev ja ühtse eesmärkide nimel tegutsev meeskond. Ta kinnitas, et see ei ole ainult sõnakõlks vaid reaalsus ja leidnud tõestust ka tema juhikarjääris. „Suurimaks saavutuseks saabki nimetada eduka ja üksteist toetava meeskonna loomist, millega ettevõetud projektid ning püstitatud eesmärgid on saavutatud.“ „Müügidirektori ametis oli kõige suurem väljakutse panna kaupluste tööd toetavad tugiüksused samas suunas ja sama tempoga liikuma,“ ütles Lomp. Teiseks väljakutseks oli kaupluste juhtide värbamine. „See on ka tulevikus oluline töö osa, kuna võtmeisikute värbamine on strateegilise tegevusena ettevõtte juhi ülesanne.“ Lomp ütles, et värbamine ei ole siiski igapäevane tegevus, sest Selveris on huvitav töötada ning neid ametikohti ei vabane just tihti. „Kuid võtame võtmeisikute värbamist ülima tõsidusega ning lööme käed vaid parimatega,“ kinnitas Lomp. Selveril ei ole plaanis hetkel uut müügidirektori ametisse nimetada ning praeguse müügitiimi töökorralduses on tehtud mõningad muudatused.

Selveril on Eesti turul kindel koht ja lojaalne klientuur, uuringute kohaselt on tegu eestlase lemmikpoega. „Soovin muuta toimivat kontseptsiooni veelgi tugevamaks ja parandada kliendisuhtlust ja –teeninduse kvaliteeti,“ kommenteeris Lomp uusi väljakutseid tegevjuhi ametis. Ta lisas, et Selverile pakuvad huvi ka mõned uued asukohad poodide rajamiseks.

Kristi Lomp on Selveri tegevjuht alates 9. maist, kui senine tegevdirektor Andrus Heinver läks juhtima Selveri tütarfirmat Kulinaaria OÜ. Lomp oli Selveri müügidirektor 4 aastat. Eesti kapitalil tegutsevasse Selveri jaeketti kuulub 43 kauplust erinevates Eesti piirkondades. Selveri kett kuulub börsiettevõte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 2300 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757