Autor: Kaubandus.ee • 26. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

30% internetikasutajatest suhtleb kliendikeskusega sotsiaalvõrgustiku abil

Organisatsiooni ja kliendi vahelise tõhusa kommunikatsiooni tagamisel kasutatakse kõnekeskusete ehk klienditoe töös üha enam uuenduslikke ühislahendusi, tõdesid IT eksperdid Riias toimunud firma Adventus korraldatud Baltikumi seminaril „Tutvu klienditeenuse valdkonna uuendustega“.

Üks seminari lektoritest, Alcatel-Lucent kliendilahenduste tarkvara arhitekt Brendan Meegan rõhutas, et 30% sotsiaalmeedia kasutajatest eelistavad kasutada vastava ettevõtte kliendikeskusega suhtlemiseks sotsiaalvõrgustikke, mitte helistada kliendikeskuse telefonile. Seega on oluline, et uute klienditoe kanalite integreerimisel jälgiksid ettevõtted regulaarselt oma klientide suhtlemisharjumusi ja eri sidevahendite kasutamiseeliseid.

Ekspertide hinnangul on peamised tulevikusuundumused videoside - nii videosalvestiste kui ka otseside rolli suurenemine ja kõikide sidekanalite ühte IT-platvormi ühendamine. Tutvustades uusimaid tehnilisi lahendusi ja klienditoe valdkonna uuendusi, tõid spetsialistid esile üha suureneva rolli, mida täidavad videojuhendid, mis tulevikus asendavad mahukaid paberile trükitud manuaale.

Tähtsamate kõnekeskuste töö edukust soodustavate tegurite kohta tehtud küsitluse vastustest selgus, et 67% seminaril osalejatest peavad eriti oluliseks mitme sidekanali omavahelist ühendamist. 41% näevad tulevikku kliendi iseteenindussüsteemi arendamises ja 37% arvates on tähtis roll sotsiaalvõrgustike kaasamisel kõnekeskuste töösse ning kõnekeskuste operaatorite mitmekülgne ettevalmistus. 

„Seminaril saadud tõdemused soodustavad Baltikumi ettevõtete arengut ja pakuvad nende spetsialistidele ideid kliendikommunikatsiooni efektiivsuse tõstmiseks ja ühtlasi ka nimetatud eesmärgi saavutamiseks vajalike kulude optimeerimiseks. Täielikult integreeritud kõnekeskus on ettevõtte klienditoe süsteemi kõige olulisem lüli, sest kvaliteetne kommunikatsioon kliendiga on ärikeskkonna arengu tähtsaim eeldus,“ ütles seminari korraldaja, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõtte Adventus projektijuht Armands Bunkovskis. 

Niinimetatud “vabade käte kommunikatsioonitehnoloogiate” tootja Jabra Venemaa, SRÜ ja Balti riikide regionaaldirektor Galina Karlsone rõhutas, et iga ettevõtja peab endale andma aru, et ainult töökeskkonnaga rahulolev töötaja saab pakkuda ettevõtte kliendile maksimaalselt tõhusat teenindust. Väga suur tähtsus on kvaliteetselt varustatud töökohal, sh kõrvaklappidel.

Tänavu osalesid üritusel 50 inimest, nende hulgas ka Baltikumi suuremate ettevõtete kõnekeskuste juhatajad ja spetsialistid ning IT spetsialistid.

Seminari korraldanud Adventus Solutions tegeleb info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate juurutamisega riigi- ja eraettevõtetes. Ettevõtte ja selle klientide edukuse eest hoolitseb enam kui 15-aastase kogemusega professionaalide meeskond.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757