Autor: Maarit Eerme • 27. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osta.ee astus Eesti E-kaubanduse Liitu

Enam kui 800 tegutsevat e-poodi koondava ostu-müügikeskkonna Osta.ee haldusfirma Allegro Baltics astus Eesti E-kaubanduse Liitu, et rääkida kaasa Eesti e-kaubanduse arendamisel.

Allegro Balticsi juht Gunnar Valge rääkis, et osta.ee juures kaupleb enam kui 800 e-poodi ning seetõttu tahavad nad kaasa rääkida e-kaubanduse alase seadusloome ja turvalisuse arendamises. "Meile on väga oluline, et e-kaubandus areneks, et ostukohti oleks palju ning et ostjate käsutuses oleks korralik valik hea hinnaga kaupa," ütles Valge.

"Aastataguse ajaga on e-kaupmeeste arv osta.ee-s kasvanud 45%, kaupluste brutokäive aga 3 korda," rääkis Valge. Ta lisas, et Eestis me 5 aastaga Saksamaa e-kaubanduse 70% osakaaluni kogu kaubandusest ei küüni, aga 50% kandis oleme küll.  

Inimeste e-kaupmeestelt ostmise turvatunnet on vähendanud juhtumid, kus ostja maksab, aga kaupa ei saa. “Usaldada saab kauplemiskeskkondi, kus on turvatud makseviisid ning e-poode, mis on teada-tuntud või kannavad „Turvalise Ostukoha“ märgistust,” räägib Valge

Eesti e-kaubanduse Liidu tegevjuhi Merle Kanguri sõnul annab Osta.ee liitumine liidule tuge ning suuremat kõlapinda. "Liidu selle aasta suurimateks väljakutseteks on e-kaubanduse alase statistika korda seadmine ning seadusloomes aktiivne kaasarääkimine," ütles Kangur.

Kangur kutsub üles inimesi eelistama kaupade ostmisel Eesti e-poode. “Euroopa liidu direktiivi kohaselt peaks 2015. aastaks tehtama 50% ostudest interneti teel. Seda saavad toetada kodumaiseid veebipoode välismaistele eelistavad tarbijad. Kaup ei ole meil küll nii soodsa hinnaga, kuid selle eest on oluliselt lühemad tarneajad, emakeelne klienditeenindus ning lihtsam kaupade tagastamise protsess,” ütleb ta.

“Logistikaettevõttena tervitame Osta.ee liitu astumist. E-kaubanduse turg kasvab ja see loob tarbijatele juurde uusi võimalusi. Kohalikele e-kaupmeestele on tõeline väljakutse, kuidas konkureerida üleilmse e-kaubandusega ja kuidas sellest eristuda," rõõmustas Eesti Posti juhatuse liige Ansi Arumeel. Nad näevad Eesti Postis, et rahvusvaheline e-kaubandus kasvab kiiremini ning selle aasta esimeses kvartalis tuli välisriikidest Eestisse kolm korda rohkem saadetisi võrreldes mullu sama ajaga. "Usun, et Eesti E-kaubanduse Liit on hea koostöömudel, kuidas ühiselt leida lahendusi, et Eesti e-kaupmehi konkurentsivõimelisemaks muuta ja suurte kogemustega Osta.ee-l on kindlasti, mida teistega jagada,” ütles Arumeel.

Eesti E-kaubanduse Liit on loodud 2008. aastal, et aidata kaasa Eesti e-kauplejate konkurentsivõime suurenemisele läbi koostöö erinevate riiklike ning teiste sidusorganisatsioonidega, osaleda e-kaubanduse maine kujundamisel läbi internetist ostlemise alase teadlikkuse ja usalduse kasvatamise ühiskonnas. Liitu kuulub üle 80 tegutseva e-kaupluse.

Osta.ee on ostu-müügikeskkond internetis, millel on üle 260 000 registreeritud ning autenditud kasutaja ning 600 000 eri külastajat iga kuu. Keskkonnas tehakse iga kuu keskmiselt 1,5 miljoni euro väärtuses tehinguid ning ta on suurim e-kaubanduse ettevõte Eestis. Osta.ee teeb piraatlusega võitlemiseks koostööd mitme kaubamärgi ja ametiasutusega. Osta.ee kuulub koos kinnisvaraportaaliga KV.ee ettevõttele Allegro Baltics.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757