Selver: piimakartelli uurimine lõppes ilma süüdistuseta

Aastaid tagasi piimakartellis kahtlustatud Selveri teatel lõpetas riigiprokuratuur kriminaalasja uurimise süüdistust esitamata.

26. mail lõpetas riigiprokuratuur ligi neli aastat kestnud nn piimakartelli kriminaalasja uurimise. "Selverile protsessi käigus kahtlustust ega süüdistust ei esitatud ning prokuratuur jõudis pärast aastatepikkust uurimist järeldusele, et kartelli ei eksisteerinud," teatas Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Tema sõnul kinnitas ettevõte juba 2010. aastal, et ükski nende töötaja pole piima hinda konkurentidega kokku leppinud. "Paraku esitlesid jõustruktuurid meediale Selverit põhjendamatult kartellileppe osalisena. Seejuures uuriti juhtumit ligi neli aastat, väidetavavalt tegeles sellega kümme inimest, kuid kahtlustuse ega süüdistuseni ei jõutud ning asi lõpetati vaikselt," selgitas Lomp.

Selver sai tema sõnul lõpetamise faktist teada kolmandatelt isikutelt. "Prokuratuur ei pidanud vajalikuks sellest meid teavitada," märkis ta pressiteates.

"Peame piinlikuks olukorda, kus jõustruktuurid panevad suure kära saatel firmadele aastateks häbimärgi külge ja kui ettevõtjat on survestatud ja meedias piisavalt tähelepanu kogutud, siis lõpetatakse juhtum vaikselt ja tähelepandamatult," lisas Lomp.

Ausa konkurentsi eest seisvad riigiasutused peavad tema sõnul julgema ka oma sõnade eest vastutada. "Selline käitumine pärsib ettevõtluskeskkonda ja tekitab umbusku, sest igati ausalt tegutsedes võib saada kahtlustuse, mille mahapesemine nõuab ettevõtjalt aastaid," sõnas Lomp.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara