Lõunakeskuse pall on kuulus ka välismaal

Lõunakeskuse hiiglaslik naerunäoga kollane pall oli möödunud aasta Google Mapsi Twitteri konto uusaastatervituses ja lapsed nimetavad seda pallikeskuseks.

Lõunakeskus ehitati 2000ndate alguses ning arhitekt joonistas esialgse eskiisis sissepääsu ette ühe palli. „Hakkasime mõtlema, et miks mitte teoks teha,“ rääkis Lõunakeskuse turundusjuht Anne Aland. Ta lisas, et kuna pall on täispuhutav, siis tehnilise lahenduse otsimine võttis aega, aga viimaks see leiti.

Alandi sõnul oli oluline faktor idee teostamise juures ka see, et Lõunakeskuse hoone ise asub looduslikult madalamal kohal. „Tundus väga hea, kui mingi silmatorkav objekt on kõrgemal ja tähelepanu tõmbab.“ Alguses oligi pall sissepääsu ees, kuid hiljem, kui  keskust laiendati, siis tõsteti pall sissesõidu ette koos Lõunakeskuse logoga.

Palli läbimõõt on 8 meetrit ja palli tipp on 21 meetri kõrgusel. Valmistatud on see vinüülkangast ja seisab üleval suruõhu abil. „Palli maksumus on umbes 9000 eurot ning pall peab vastu kolm aastat,“ ütles Aland. Ta lisas, et praeguse palli kinnituskonstruktsioon on niivõrd hästi teostatud, et pall praktiliselt hooldust ei vaja.

„Kindlasti on see meile turunduslikult hästi mõjunud, sest paljud lapsed nimetavad meie keskust pallikeskuseks,“ rääkis Aland. Ta rääkis, et kõige rohkem üllatas neid see, et eelmise aasta lõpus oli Google Mapsi Twitteri kontol uusaastatervitust ehtimas pilt nende logost ja pallis. „See oli meeldiv, et jäime ka rahvusvaheliselt silma,“ oli Aland rahul.

Äripäeva juuni Kinnisvara kuukirjas kirjutati, et kuidas saab maja fassaadi ettevõtet reklaamima ning kuidas klientide positiivset tähelepanu saavutada. Loe kuukirjast, mis räägivad kohvikuketi Cupps tegevjuht Mart Brauer, ekspedeerimisfirma DSV Transport tegevjuht Jaan Lepp, BPT Kinnisvara juht Ülari Niinemägi ja TTÜ Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektroy direktori abi Heidi Pihlak. 

Osale arutelus

  • Karoliina Vasli

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara