Autor: Indrek Kald • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Redgate ostis Luku-Experdi

Eesti investeerimispankurite Redgate Capital ostis enamusosaluse lukkude, ukse- ja aknatarvikute jae- ning hulgimüügi ja paigaldusega tegelevas ettevõttes Luku-Expert OÜ.

Senine firma ainuomanik Kaido Sõmer jätkab Luku-Experdi omanikeringis. Tehingu hinda poolte kokkuleppel ei avalikustata.

"Peale tugeva ettevõtte ülesehitamist soovisin ettevõtte uude arenguetappi suundumiseks juurde tõsist partnerit, kellega ehitada ettevõtet edasi, kasvatades ning võimalusel laiendades äritegevust," ütles Sõmer pressiteates.

Redgate´i osaniku ja juhatuse liikme Veikko Maripuu sõnul sobib Luku-Expert nende porfelli hästi. "Tegemist on kindla ning väärika ettevõttega, millel on lai kliendibaas, suur tarnijate ning koostööpartnerite usaldus, tugevad finantsnäitajad ja mis tegutseb meile tuttavas ning meid väga huvitavas valdkonnas," sõnas ta.

Maripuu kinnitusel jätkab Luku-Expert sama meeskonnaga. "Tulevikuplaanidesse kuuluvad nii ettevõttest tulenevad kui võimalike uute ülevõtmiste teel saavutatavad laienemisvõimalused Eestis kui väljaspool, samuti üha suurema koostöö otsimine meie gruppi kuuluvate teiste ettevõtetega," selgitas ta.

Redgate´i investeerimisfookuses on kasvupotentsiaaliga Eesti ja lähiriikide ettevõtted. Maripuu sõnul sobib Redgate´i erakapitali investeeringute portfelli eelkõige keskmise suurusega ettevõte, kellel on kasvuplaanid tulevikuks, kuid kes soovib kõrvale kogemustega partnerit ja/või kellel napib kapitali laienemiseks või mille omanikud soovivad ettevõtet müüa või omanike ringi laiendada muudel põhjustel.

Investeeringuteks kaasatud kapital pärineb peamiselt Balti riikide ja ja Skandinaavia investoritelt. Investeeringuid juhib Redgate.

Redgate on varasemalt omandanud trükiteenuseid ja loovlahendusi pakkuva ettevõtte Ecoprint, metalli ja terasetoodete hulgimüüja Reval Nordic Steel, ehitusmaterjalisektoris tegutseva Põltsamaa Graniidi ning puitpaneel- ja palkmaju tootva RPM Grupi. Reval Nordic Steelist väljuti 2012. aastal. Teised ettevõtted arenevad Redgate´i teatel vastavalt planeeritud strateegiatele.

Investeerimispanganduse ja investeerimisettevõtete grupp Redgate Capital pakub investoritele, ettevõtjatele ja ettevõtetele alternatiivsete investeeringute ja finantsnõustamise teenuseid. Ettevõtte põhiomanikud on Veikko Maripuu, Mart Altvee ja Aare Tammemäe.

21aastase Luku-Experdi hulgimüügiüksuse klientideks on peamiselt Eesti ning lähiriikide ettevõtted, lisaks on firmal kolm kauplust Tallinnas, Pärnus ja Viljandis, samuti e-pood.

Ettevõte müüb suures osas Abloy ja Assa toodangut, aga ka teisi kaubamärke. Luku-Experdi mullune müügitulu oli 2,7 miljonit eurot ja puhaskasum 274 000 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757