Klienditeeninduse tööpakkumiste hulk on kasvanud tänavu kolmaniku

CV Keskuse statistika kohaselt on klienditeeninduse valdkonna töökohtade arv viimasel kolmel aastal kasvanud keskmiselt  8% ning mai kuus koguni kolmandiku võrra rohkem kui aasta varem.

CV Keskuse turundusjuhi Henry Auväärti sõnul avaldub klienditeeninduse valdkonna töökohtade pakkumise arvule tugevalt mõju hooajalisus. „Suvehooajal tekivad tööturule mitmed uued ajutised ametikohad, mida on tänavu tõepoolest rekordtasemel,“ ütles Auväärt tuginedes CV Keskuse statistikale.

Auväärt räägib, et kui tänavu märtsis algasid otsingud hooajalistele töötajatele, suurenes tööpakkumiste arv klienditeeninduse valdkonnas hüppeliselt 34%. „Kuna hooajalist tööd otsivad ka tudengid, kes soovivad endale suveks rakendust leida ja lisaraha teenida, suureneb hooajaliste töödega ka kandideerimiste arv,“ selgitas ta.

CV Keskuse statistika kohaselt on klienditeeninduse valdkonna töökohtade arv viimasel kolmel aastal kasvanud keskmiselt 8% aastas. „Tänavu maikuus oli antud valdkonna kuulutusi koguni kolmandiku võrra rohkem, kui 2013. aastal, mis näitab, et hooajaliste tööpakkumisi on tänavu tõepoolest rekordilisel tasemel.“ Auväärti sõnul avaldub nii tugev hooajaliste pakkumiste arv ka töötute arvule riigis, mis viimastel andmetel on peale majanduskriisi esimest korda langenud alla 30 000.

„Kandideerimiste arv klienditeeninduse valdkonnas kasvas eelmisel aastal 11% ning tänavu maikuus kandideeritud antud valdkonnas koguni 24% enam kui 2013. aastal,“ ütles Auväärt. Ta lisas, et keskmiselt kandideeris maikuus ametikohale „Klienditeenindaja“ CV Keskuses 39 tööotsijat.

Auväärti sõnul on tööotsijate palgasoov klienditeenindaja ametikohal tõusnud 10,6% võrreldes 2013. Aasta esimese viie kuuga ning jääb 752eurose brutopalga juurde. Statistikas tuli ka välja, et palgapakkumised samale ametikohale on küll tõusnud, kuid tunduvalt aeglasemalt kui tööotsijate palgasoov ehk kõigest 1,6%, jäädes 691eurose keskmise brutopalga juurde. „Seega ulatub antud ametikohal palgalõhe pakkumiste ja tööotsijate soovide vahel 8,8%-ni ning seda tänu kiirele palgasoovi kasvule viimasel aastal.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara