Poodidesse jõuavad puuetega inimeste tehtud tekstiilijäätmetest poekotid

Eesti Pakendiringluse ja Puuetega Inimeste Koja koostöös esitleti eile Stockmanni kaubamajas käsitööna jäätmetest meisterdatud poekotte - täielikult tekstiilijäätmeist valmistatud omanäolise koti on õmmelnud Viljandi puuetega inimesed. 

„Puuetega inimeste seas tekitas projekti käivitamine suurt elevust, teades, et need kotid lähevad erinevatesse kauplustesse üle kogu Eesti. Ainuüksi see teadmine annab tunde, et oled vajalik ja hinnatud, et sinu panus on oluline,“ sõnas MTÜ Töötoad juhatuse esimees Mati Tuuksam.

„Koti valmistamisel on kasutatud vaid materjali, mis tavaoludes muutuks jäätmeiks,“ sõnas Eesti Pakendiringluse juhatuse esimees Aivo Kangus. „Lisaks tekstiilmaterjalile saame jäätmetena kasutada ka takjapaela ja niite, mis samuti muutuksid pärast tellimustöö täitmist jäätmeiks. Isegi pesupulber, millega kotid läbi pestakse, on saadud Henkelilt transpordikahjustustega tootepakenditest,“ lisas Kangus.

Kanguse sõnul on projekti eesmärk vähendada kilekottide kasutamist ja nende sooviks on, et puuetega inimesed sulanduksid ühiskonda, kui täisväärtuslikud inimesed.

Stockmanni turundusjuht Erica Järve sõnul on missiooniga ettevõtmised väärtus omaette, ning seetõttu osalesid nad ka antud projektis. „Kui saame kedagi aidata, siis on eesmärk täidetud,“ ütles ta. Ta loodab, et see ei ole ühekordne projekt.

Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid lisas, et sellest projektist võidavad kõik osapooled ning selliseid algatusi võiks erasektorist tulla veel. 

Üks kott maksab 4.50, seda on võimalik osta Stockmanni kaubamajast ning Selveri ja Maxima kauplustest üle Eesti. Kogu kottide müügist saadud tulu läheb koti valmistajale.

Kauplustesse tuleb müüki ca 1700 kotti.

Kanguse sõnul on partneriteks valitud Eesti Pakendiringluse kliendid, kellega alustati läbirääkimisi aasta alguses. „Maxima pidi projektis osalemise kooskõlastama Leedu emaettevõttega, sest seni ei ole nende praktikas olnud ühtegi sellist projekti, kus nemad ei ole saanud kasu,“ ütles Kangus.

„Teenitud raha annab võimaluse täita soove ja unistusi, mis vaid pensioni saades jääksid teostamatuks. Puuetega inimestele on tähtis, et nad teenivad selle raha ise, mitte ei saa seda kogumiskarbist või toote müügiprotsendist," lisas Tuuksam.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara