Laima kardab vaenulikku ülevõttu

Läti suurim ja tuntuim maiustetootja Laima omanik palub riigilt abi vaenuliku ülevõtu vastu, vahendab Läti Delfi uudisteagentuuri LETA.

Laima, mahlatootja Gutta ja teiste NP Foods gruppi kuuluvate ettevõtete juhatuse esimees Rolands Gulbis saatis vastavasisulise abipalve riigi ametnikele. Laima esindajate sõnul on vaenulikku ülevõttu juba ka varem proovinud advokaat Marcis Mikesons ja kohtutäitur Janis Lazdans.

„Kasutades abikaasale kuuluvat off-shore firmat Menard Port LLC võttis Mikelsons ette rida seadusevastaseid ja lubamatuid samme Läti suurima maiustustetootja Laima ja Staburadze vastu, püüdes halvata nende tegevust. Meie hinnangul on selline tegevus suunatud Läti riigi vastu, kuna ettevõttel takistatakse aegsasti tasuda riigimakse,“ teatas ettevõte avalikus kirjas.

Ettevõtte esindaja sõnul andis Mikelsons kohtusse mitu alusetud süüdistust grupi ettevõtete vastu ning seda firmade nimel, kellega NP Foods ettevõtted pole tegemist teinud. Nende alusel on kohus külmutanud mitme NP Foodsi gruppi kuuluva ettevõtte kontod, mis on tekitanud neile olulist kahju. NP Foods pöördus kohtusse tõkendi eemaldamiseks. Ettevõtte töötajad ja juhtkond on pöördunud presidendi Andris Berzinši, peaministri Laimdote Strajume, peaprokuröri Eriks Kalnmeiersi ning mitme ministri poole.

Mikelsonsi sõnul on aga NP Foods sõlminud mitmeid fiktiivtehinguid, et alandada oma kasumit ja nii ka ühe omaniku, keda advokaat esindab, tulusid. Seepärast esitati hagi 5,25 miljoni euro hüvitamiseks. Kohtutäitur Lazdans peab aga NP Foodsi avaldust valeks rõhutades, et ta pole seotud ühegi pahatahiku ülevõtuga.

NP Foods gruppi kuuluvad  lisaks Laimale ettevõtted Staburadze, Gutta, Staburadzes konditoreja, Saldumu tirdznieciba ? NP Logistics.

Osale arutelus

  • Harry Tuul

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara