Autor: Kaubandus.ee • 25. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus jättis rahuldamata TTK juhtkonna hagi oma liikme vastu

Kohus jättis rahuldamata Tartu Tarbijate Kooperatiivi (TTK) nõukogu ja juhatuse liikmete hagi TTK liikme Eiko Keemani vastu, keda nad süüdistasid ebaõige faktiväite avaldamises.

Eelmise aasta suvel enne Tartu Tarbijate Kooperatiivi üldkoosolekut levitas ühistu liige Eiko Keeman mitmetes meediakanalites väiteid, nagu oleks senine juhtkond tekitanud ettevõttele miljonitesse eurodesse ulatuva hiigelkahju.

Selle info levitamise pärast kaebas TTK juhtkond Keemani kohtusse ning saavutas esimeses astmes Keemani üle ka võidu.

Keeman selgitas, et talle teadaolevalt ei olnud kohtuotsuses ega esitatud materjalides ühtegi teemat seoses TTK laimamisega meedias. "Küsimus oli info levitamises juuni 2013 üldkoosolekul ja ühele riigikogu liikmele e-maili teel," ütles Keeman.

Ühistu juhtkond jagas koosolekul ühistu liikmetele selgitusi ja pöördus Keemani väidete mittetõesuse kinnitamiseks hagiga kohtusse. TTK tegevjuht Tarmo Punger teatas pressiteates, et tegemist oli sihiliku laimuga.

Keemani sõnul luges kohus ebaõigeks tema väite, et TTK juhtkonna liikmed on tekitanud ühingu liikmetele rahalist kahju ja et kohtuotsuse järgi ei tekitanud ettevõtte juhtkond TTK-le kahju.

TTK on üks ETK liikmesühistutest Tartus ja Tartumaal 21 Maksimarketi, Konsumi ja A&O kaubamärgi all tegutseva kauplusega. Ettevõttes töötab ligi 400 inimest.

Täiendus. 2015. aasta jaanuaris jäi ringkonnakohus maakohtuga eri seisukohale. Seepeale kaebas TTK juhtkond otsuse edasi riigikohtule, kuid kõrgeim kohus otsustas septembris 2015 asja menetlusse mitte võtta.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757