Selver: pühadel eelistatakse tervislikke toite

Selveri keti juhi Kristi Lombi sõnul valitakse pühadelauale pigem hõrku ja peenemat toidu ning üha enam võib märgata ka tervislike toodete osakaalu tähtsust.

Pühade ja nädalavahetuse kooslus soosis tänavusi jaanioste, mis jagunesid peamiselt neljale päevale – 20.-23. juunini. Ootuspäraselt osteti lõkke äärde liha, vorsti, salatimaterjali, grillitarvikuid ning alkoholi.

Jaanipäevale eelnevate päevade käive ületas mitmekordselt juunikuu tavapäevade käivet. Liha ja ðaðlõkki osteti jaanipäeva eel 129 tonni, erinevaid grillvorste 32 tonni ning värsket kala 15 tonni. Õlut müüdi üle 360 000 liitri ja siidrit 74 000 liitrit.

„Kui eelmise aasta jaanipäev tõi lõunamaist sooja ja päikest, siis tänavune jaanipäev oli traditsiooniline – jahe ja kohati vihmane, mis mõjutas ka inimeste jaanioste,“ rääkis Selveri keti juht Kristi Lomp. „Mullusega võrreldes käive mõnevõrra siiski kasvas,“ lisas ta.

„Inimeste ostueelistustes joonistusid välja nii traditsioonilised lemmikud kui uued hitid,“ rääkis Lomp ostueelistustest. „Pühadelauale valitakse pigem hõrku ja peenemat toitu ning üha enam võib märgata ka tervislike toodete osakaalu tähtust, tarbitakse rohkem liha ja kõrge lihasisaldusega toorvorste, samal ajal poolfabrikaatide ja klassikaliste vorstide osatähtsus langeb,“ lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara