26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sularaha poekassast

Swedbank kaalub ideed pakkuda klientidele sularaha võtmise võimalust poekassast. SEB hinnangul puudub aga Eestis sellise teenuse järele vajadus.

Kui olete sisseoste tegemas mõnes Austraalia või Iirimaa kaupluses, pakub klienditeenindaja teile pea alati võimalust otse poekassast teenustasuta sularaha välja võtta.

Eeldusel, et leidub piisavalt huvilisi, on Swedbank valmis sügisel-talvel vastava teenusega turule tulema, kinnitas panga pressiesindaja Mart Siilivask.

"Oleme hetkel uurimas, kas Eesti jaekaupmeestel oleks huvi sellise teenuse vastu, kus POS-terminali (kassaterminal - toim) vahendusel saaks võimaldada klientidel oma kontolt sularaha võtta," selgitas ta.

Siilivask lisas, et kui kaupmeestel ja klientidel on teenuse vastu piisav huvi, ei välista pank tulevikus ka teist laadi teenuse pakkumist. "Oleme valmis läbi rääkima, kui huvilised meie poole pöörduvad," ütles ta. Teenusega seotud teenustasudest ja võimalikest turvariskidest on tema hinnangul siiski veel liiga vara rääkida.

Teenustasudest ei pääse. Kassast raha välja võtmise lahendusega tuli mõne aasta eest välja Eesti Tarbijaühistu Keskühistu (ETK), mis võimaldab kõigil inimestel teenustasu eest oma kauplustes Säästukaart Plussiga sularaha välja võtta.

ETK tegevjuht Jaanus Vihand ütles Äripäevale, et 350 müügipunktiga on ETK Grupi kauplused tänaseks kujunenud Eesti suurimaks sularahateenuste võrgustikuks.

Tema sõnul on teenus populaarne ja selle mahud kasvavad pidevalt - kui 2013. aastal teostati 2,4 miljoni euro ulatuses ligi 47 000 tehingut, siis sellel aastal ennustatakse teenusele 2,5 - 3 kordset kasvu.

Loe Äripäevast, miks SEB antud teenuse vajadusse ei usu ja mida arvavad Selver ja Maxima antud teenusest.

Autor: Aivar Hundimägi, Juhan Lang

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757