Kastein: viina eelistamine on vastutustundetu ja rumal

Saku Õlletehase juht Margus Kastein peab riigikogu rahanduskomisjoni kange alkoholi tarbimise soodustamist vastutustundetuks, rumalaks ja lühinägelikuks.  

„Ettepanek, kus valitsuspartei ilmselgelt viib lauale kange alkoholi tarbimist soodustava eelnõu, on ennekuulmatu ja vastuolus kõikide Euroopa Liidu praktikate ja alkoholi liigtarbimise vähendamise ettepanekutega,“ kommenteeris Kastein.

Ta nentis, et samal ajal, kui kõik Euroopa riigid trendina suurendavad õlle ja viina aktsiisi vahet ning Eesti on esikohal Euroopas alkoholitarbimise poolest, on viina osakaal kange alkoholi tarbimise osas kõige suurem.

„Selle valguses tuua lauale idee vähendada õlle ja viina vahet ja teha viin kättesaadavamaks, on vastutustundetu ja rumal ja lühinägelik,“ hindas Kastein. Tema arvates oleks siin koht ühiskonnal kaasa rääkida ning erinevad osapooled võiks esitada ratsionaalseid, argumenteeritud väiteid ja põhjendusi, miks viina soositakse.

„Ma loodan, et terve mõistus võidab ja komisjoni otsus ei jõustu. Kui me aga päriselt sellise pretsedendi teeme, siis on valitsusel ja terviseorganisatsioonidel seletamist oma Euroopa kolleegidele, mis showd Eesti riik teeb,“ ütles Kastein lõpetuseks.

Rahanduskomisjon kiitis eile heaks tõsta õlleaktsiisi järgmisest aastast 20 protsenti ja ülejärgmisest aastast 15 protsenti. Viinaaktsiis tõstetakse järgmisest aastast 15 protsenti ja ülejärgmisest aastast 10 protsenti.

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Blogid

Statistika

Teabevara