Autor: Maarit Eerme • 3. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidutööstused toovad laulupeole Eesti toidu paremiku

Täna avatakse Tallinna Lauluväljakul Eesti toidu väljak, kus toidutootjad panevad välja Eesti toidu parimad palad. Esindatud on nii toidutööstused, piirkondlikud tootjad kui ka Eesti tippkokad.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul pakuvad Eesti toiduainetööstused esmakordselt püstitatud Eesti toidu väljakul piima-, liha-, köögiviljatooteid, jäätist, jooke ja palju muud head ja paremat.

„Laulurahvas saab Eesti toidu väljakul mekkida näiteks tänavuse Eesti Parima Toiduaine konkursi võidutoodet – Farmi Kreeka jogurtit. Kuid telgis pakuvad nii soodsa hinnaga ostmiseks kui degusteerimiseks oma hitt-tooteid teisedki Eesti toidutootjad – Salvest, Valio, Atria, Tartu Mill, Premia, Pagaripoisid, Saare Food, Food Trade ja Auxner,“ loetles Toiduliidu juht toidutööstuste telgis osalevaid tootjaid.

Eesti toidu väljakul on püstitatud lisaks Eesti toiduainetööstuste telgile ka Eesti tippkokkade telk ja kohaliku toidu tootjate telk, mis tutvustavad huvilistele Eesti erinevate piirkondade maitseid. Eesti toidu väljakul pakutavaga tulevad laupäeval ja pühapäeval tutvuma ka mitmed välisajakirjanike delegatsioonid. 

„Põllumajandusministeeriumi initsiatiiv tutvustada kohalikele ja välismaalastele Eesti toitu tema headuses sellisel Eesti rahvast ühendaval suurpeol nagu Laulupidu on igati kiiduväärt – see on kahtlemata väga suur väljakutse kõigile, kes telgis Eesti toitu esitlevad,“ tõdes Potisepp. Ta lisas, et välismaalaste jaoks on meie maitsev toit kahtlemata eksootiline.

Eesti toidu väljak püstitatakse Lauluväljakule Põllumajandusministeeriumi eestvedamisel koostöös  Eesti Toiduainetööstuse Liidu, piirkondlike toiduvõrgustike, Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Eesti Aiandusliiduga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757