10 ettevõtet, mis kontrollivad pea kogu toidutööstust

Veebis ringlev infoleht paljastab, kuidas 10 ettevõtet toodavad praktiliselt kogu töödeldud toidu ja joogid, mida poelettidelt leida võib.

Infoleht on loodud vaesuse vastu võitleva organisatsiooni Oxfam International poolt. Selle andmetel peaaegu kogu toitu ja jooki kontrollivad ettevõtted Coca Cola, Nestle, PepsiCo Inc, General Mills Inc, Kellogg Co, Associated British Foods, Mondelez International, Mars, Danone ja Unilever.

Infolehe raport hoiatab, et töödeldud toidu koondumine käputäie ettevõtete kätte tekitab globaalsel toiduturul mitmeid probleeme: farmeritel on üha vähem ettevõtteid, kes nende tooteid ostaks; tarbijad ei saa enam aru, milline ettevõte on brändi taga; rahvusvahelistel kontsernidel kaob tarneahela üle kontroll, vahendab MarketWatch.

Samuti ütleb Oxfam, et toiduaine- ja joogitööstus ei panusta piisavalt kasvuhoonegaaside vähendamisele. Sellega aidatakse organisatsiooni sõnul kaasa kliimamuutusele ning farmerite olukorra halvenemisele.

Kui need 10 suurt ettevõtet oleks üks riik, siis oleks see saastamise poolest maailmas 25. kohal, saastades rohkem kui Soome, Rootsi, Taani ja Norra kokku.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara