Maxima logistikakeskus loob Harjumaale 350 uut töökohta

Kaubanduskett Maxima rajab Harjumaale Rae valda 45 000ruutmeetrise logistikakeskuse, milles saab tööd ligi 350 inimest.

Rae vallas Tallinna ringtee ääres algas sel nädalal Maxima logistikakeskuse ehitus. Keskuse eesmärk on luua ühtne laokompleks, mis võimaldaks teenindada Maxima kauplusi kogu Eestis, teatas Maxima. 

45 000ruutmeetrisesse keskusse rajatakse kuiv-, külm ja taaraladu koos 130 kauba vastuvõtuplatvormiga, mis teenindavad päevas umbes 300 autot. Logistikakeskuse rajamise eesmärgiks on luua üks keskne laokompleks, mis võimaldaks  teenindada Maxima kõiki kauplusi üle Eesti.  Kokku ligi 30 miljonit eurot maksvas keskuses saab tööd 350 inimest.

Maxima Eesti OÜ tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on logistikakeskuse ehituse ettevalmistustööd olnud väga positiivne näide kahepoolsest koostööst eraettevõtte ja omavalitsuse vahel. “Tundsime igal sammul, et oleme Rae vallas teretulnud ja vald on huvitatud ettevõtluse arendamisest ning uute töökohtade loomisest. Kui logistikakeskuse rajamisega investeerime otseselt 1 miljon eurot teedesse, tehnovõrkudesse ja teistesse  infrastruktuuriobjektidesse ning loome Rae valda juurde 350 uut töökohta, siis sama koostöö käigus oleme võtnud endale ka kohustuse panna õlg alla mitmele valla sotsiaalprojektile,” ütles Pacesa. Maxima toetas näiteks Peetri aleviku ja Jüri aleviku lasteaedade projekteerimist, samuti Kurna pargi korrastamist.

Keskuse projekteeris Nord Projekt AS ja ehituse peatöövõtja on AS Rand ja Tuulberg. Ehituse valmimistähtaeg on detsember 2015.

Maxima on Balti riikide suurim jaekaubanduskontsern, millel on Eestis 71 kauplust. Ettevõte annab Eestis tööd 4000 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara