Valio ja Võru Juustu ühinemine tõi 90 miljonit käivet

Mullu detsembris ühinenud Valio Eesti ja Võru Juust lõpetasid aasta enam kui 90 miljoni euro suuruse käibega, mis on 5,7% rohkem kui 2012. aastal.

Grupi aastakasum küündis 1,7 miljoni euroni, mullu oli ettevõtete kasum konsolideerituna 3,8 miljonit eurot.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjov tunnistas, et ootused aastale olid kõrgemad, kuid arvestades eelmisel aastal piimaturul toimunut on tegemist tugeva tulemusega.

„Piimaturgu tabas 2013. aastal traditsioonilise suvise toorpiima hinnalanguse asemel pea 20% hinnatõus," selgitas Solovjov. "Ühelt poolt oleme alati tähtsaks pidanud, et meie piimafarmerid saaksid toorpiima eest õiglast ja head hinda, teisalt aga pidime vastama tarbijate hinnaootusele, mis on pigem madal, ning tegutsema konkurentsitiheda turu tingimustes. Seetõttu tegime ka järeleandmisi oma kasumiootustes."

Solovjov tõdes, et Valio on piisavalt tugev ettevõte, et sellises turbulentsis hästi vastu pidada. Nii otsustati vaatamata piimahinna tõusuga kaasnenud ebakindlusele jätkata investeeringutega planeeritud mahus.

"Meie 2013. aasta investeeringud küündisid pea 3,3 miljoni euroni ning tänavu plaanime investeerida veelgi rohkem – ligi 3,5 miljonit eurot. Need investeeringud võimaldavad meil tulla peagi turule uute toodetega ja muuta tootmisprotsessi senisest veelgi tõhusamaks,“ märkis Valio tegevdirektor.

Valio käibest kolmandiku moodustas eksport, milles on jätkuvalt kaalukaim kategooria juust, hoolimata Venemaa juustuekspordi ajutisest peatumisest. Rohkem kui pool ekspordist oli juustueksport, kuna ettevõttel õnnestus leida Venemaa asemele uued turud. Ekspordikäibest kolmandiku moodustas värskepiimatoodete eksport, mis kahekordistus võrreldes 2012. aastaga.

Olulisimad ekspordiriigid olid eelmisel aastal Venemaa, Leedu ja Läti, uute turgudena lisandusid Itaalia, Saksamaa, Belgia ja Taani.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid, mis valmistab tooteid peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast.

Osale arutelus

  • aripaev .ee, Kadri Põlendik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara