Maxima: soe suvi tõstab märgatavalt tarbimist kuurortlinnades

Soojad ilmad ning puhkusteperiood meelitavad Eesti inimesed mereäärsetesse kuurortlinnadesse ning see avaldub ka kohalikus jaekaubanduses – Maxima jaeketi kuurortlinnade kauplustes on müük tavapärasest isegi kuni 50 protsenti kõrgem.

“Kuumadel suvepäevadel eelistavad Eesti inimesed liikuda suurematest linnadest mereäärsetesse kuurortidesse,” lausus Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid. “See avaldub ka meie kaupluste müüginumbrites ning külma ja vihmase juuni keskpaigaga võrreldes on tarbimine kuurortlinnades märgatavalt tõusnud.”

Erilaiu sõnul oli näiteks Kuressaare ja Pärnu Maxima kaupluste müük juuli viimasel nädalal kuu varasemaga võrreldes ligi 25 protsenti kõrgem. “Eriti tuntav on puhkusteperioodi mõju aga Narva-Jõesuus, kus müügikasv ulatus nädalases arvestuses üle 50 ning nädalavahetusel suisa 60-70 protsendini.”

Tallinna suuremates kauplustes on seevastu näha tarbimises mõõdukat, paariprotsendilist langust.

Suvel enammüüdavamad tooted:
- erinevad veed ja karastusjoogid
- jäätised
- valmispakendatud jää
- grilltooted ja nendega kaasnev kaup - kuppelgrill, süsi, süütevedelik
- matka- ja sporditarbed nagu telgid, magamiskotid, rannapallid- ja linad

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara