Autor: Maarit Eerme • 11. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaalt pärit kliendi ostukorvi maksumus on kordades suurem

Venemaalt pärit klient hindab Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul kõrgelt Eesti toidu kvaliteeti ning nende ostukorvi maksumus on keskmisest kordades suurem.

Maxima Eesti komminikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnul külastab nende Ida-Virumaa kauplusi märkimisväärne hulk turiste Venemaalt. „Eks parim reklaam on ikka see, et meie idanaabritest kliendid on meie pakutavaga rahule jäänud ja seda teistelegi soovitanud, sest vene klientide arv on aasta-aastalt üha suurenenud,“ rääkis Erilaid. Ta lisas, et nad reklaamivad ka tax-free vormistamise võimalust enda Narva Maxima XX supermarketis.

„Vene kliente käib Narva Rimi kaupluses keskmiselt mõne tuhande ringis kuus,“ rääkis Rimi Eesti Foodi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. Ta lisas, et erikampaaniaid nad Vene turistile teha ei plaani.

„Narva Prisma tax-free ostude osakaal on suurem kui teiste linnades asuvates poodides, kuna piirilähedase asukoha tõttu on Venemaa kodanikel seda mugav külastada,“ rääkis Prisma Peremarketi müügidirektor Miia Boman. Ta oli kindel, et tõenäoliselt pakuvad Venemaa klientidele tulevikus suuremat ostuhuvi erinevaid põllumajanduslikud tooted, eeskätt piima- ja lihasaadused. „Narva kaupluse tax-free ostud moodustavad kõikidest AS Prisma Peremarketis tehtavatest tax-free ostudest u 75%,“ ütles Boman.

Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul moodustavad Vene turistid nende kahe kaupluse klientide hulgas märkimisväärse osa. „Venemaalt pärit klient hindab kõrgelt Eesti toidu kvaliteeti ning nende ostukorvi maksumus on keskmisest kordades suurem.“ Vilu sõnul on veel vara hinnata, kui palju piiri taga kehtestatud sanktsioonid käivet mõjutama hakkavad, kuid Eesti kaup on venelaste seas kogu aeg innas.

Bats kommenteeris, et nemad on siiski seda meelt, et need piirangud ei mõjuta oluliselt klientide ostueelistusi. „Eeldatavasti tuleb pärast toiduainete impordikeeldu EL-riikidest  Venemaalt ostjaid veelgi juurde,” kommenteerid Erilaid.

Vene turistid ostud Eesti toidukauplustest:

Lattidega Itaalia ja Eesti päritolu vorste (nii keedu- kui ka suitsuvorste)

Piimatooteid nagu jogurtid, kohupiimad, kohukesedEesti juustuKallimat sorti alkoholiVana Tallinna likööriMajapidamistarbeidMagusat (Kalevi kommid)Maiustused eriti küpsisedVürtsikiluOlmetehnikat ja köögitehnikatRiideidPesu

Allikas: Maxima Eesti, Rimi Eesti Food, Selver, Prisma Peremarket

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757