Stockmannilt ootamatult kehvad tulemused

Soome kaubamajade kett Stockmann teatas täna tegevuskasumist, mis jäi oluliselt alla analüütikute ootustele, kuna nõrk tarbijakindlus Soomes ning Vene rubla kursi langus mõjusid müügile negatiivselt.

Stockmanni teise kvartali tegevuskasum oli 3,5 miljonit eurot, samas kui Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid 13,4 miljoni euro suurust tegevuskasumit. Eelmine aasta samal ajal oli tegevuskasum 30,1 miljonit eurot. 

Madal tarbijakindlus Soomes ja Vene rubla nõrgenemine langetasid Stockmanni teise kvartali käivet 8,9 protsenti, 495,3 miljoni euroni. Teise kvartali aruandes teatas Stockmann, et selle aasta käive ja tegevuskasum saavad olema nõrgemad kui eelmisel aastal.

Stockmanni juhi Hannu Penttilä sõnul on Soome jaeturul toimumas olulised muutused, mis on kontserni tulemustele negatiivselt mõjunud. „Tarbijakindlus on jätkuvalt madal ning nõudlus tööstuskaupade järele on selgelt vähenenud,” ütles Penttilä. Samas tõi ta välja selle, et Balti riikides, Rootsis ja Norras on turg olnud stabiilne.

Majandusaruandes Stockmann Eestit eraldi välja ei too, vaid on Eesti üksused liigitanud Balti riikide ja Kesk-Euroopa alla, kuhu kuuluvad veel Läti, Leedu, Tšehhi, Slovakkia ja Poola. Selle üksuse teise kvartali käive vähenes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 42,5 miljonilt eurolt 41,5 miljoni euroni. Üksuse tegevuskasum vähenes 1 miljonilt eurolt 0,7 miljoni euroni.

Teise kvartali jooksul sulges Stockmann 10 Seppäla poodi. Seitse neist Venemaal, kaks Soomes ja ühe Eestis. Kvartaliga avati üheksa Lindexi poodi. Kaks Rootsis, kaks Eestis, kaks Tšehhis, üks Soomes, üks Norras ja üks frantsiispood Saudi Araabias.

Stockmanni aktsia on Helsingi börsil langenud aasta algusest 10 protsenti.

 

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara