Autor: Maarit Eerme • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apollo ostab Solaris Kino

Apollo Kino OÜ sõlmis eelmise nädala reede lepingu Solaris Kino ostmiseks Solaris Property Parnersilt, tehingu peab heaks kiitma konkurentsiamet.

Solaris Kino kuulub Solarise kontserni emaettevõtjale Solaris Property Partners. Emaettevõtjale Solaris Property Partners (valdusühing) kuulub lisaks Solaris Kinole ka teine tütarühing Solaris Keskus AS (100% aktsiatest).

Apollo Kino asutati 2012. aastal ning see alustas 2013. aastal kinode ehitusega seotud arendustöid. 2014. aastal avati esimene kino Pärnus, millel on kolm saali kokku 420 kohaga ning mis on varustatud kaasaegseima tehnoloogiaga.

Apollo Kino kuulub valdusühingule Apollo Cinemas OÜ, mis omakorda kuulub Apollo Holding OÜ-le. Apollo Holding OÜ alustas tegevust samuti 2012. aastal, kui omandati Rautakirja Oy-lt Apollo kaupluste kett.

Apollo Kino eesmärk on laiendada oma tegevust lisaks Pärnule ka Tallinnasse ning pakkuda mõlemas kinos kõrge kvaliteediga teenust võimalikult paljudele tarbijatele. Solaris Property Partners soovib keskenduda oma teistele tegevusaladele.

Apollo Kino juhatuse esimehe Mauri Dorbeku sõnul ei saa ta täpsemaid arenguplaane kommenteerida, sest tegemist on poolelioleva protsessiga. „Tehingu jõustumise eelduseks on Konkurentsiameti vastav luba,“ ütles Dorbek.

Solaris Kino 2013. aasta müügitulu oli 4 miljonit eurot ning kahjum 25 601 eurot.

Möödunud aasta suvel sõlmitud eellepingu alusel soovis Forum Cinemas osta Solaris Kino. Kuid detsembris lõpetas konkurentsiamet poolte koondumismenetlluse, kuna koondumise osalised esitasid viis päeva enne menetluse lõppu koondumisest loobumise taotluse teadmisega, et vastasel juhul oleks konkurentsiamet teinud koondumist keelava otsuse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757