Autor: Rainer Saad • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja: ametiühing üllatas

AS Tallinna Kaubamaja teatel on Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu tõstatatud palgaläbirääkimiste teema nende jaoks üllatav.

„Kaubamaja AS kohtumine Tallinna Kaubamaja Ametühingu esindajatega toimus eile. Selle käigus esitas ametühing esmakordselt omapoolse ettepaneku astmepalkade suuruse osas,” ütles Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu, kelle sõnul on varasematel kohtumistel ametühinguga arutatud erinevaid küsimusi, sealhulgas töötajate soodustusi, peretoetusi, töökorralduslikke küsimusi ning palkade korrigeerimise võimalusi. „Konkreetset astmepalkade muudatusettepanekut ametühing varem esitanud ei ole,” lisas ta. 

Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing teatas, et läbirääkimised ASiga Kaubamaja luhtusid. "Kollektiivlepingu läbirääkimised ametiühingu ja Kaubamaja AS vahel on kestnud alates möödunud aasta kevadest. Töötajatele tehtava soodustustepaketi osas oleme kokkuleppe saavutatud, kuid palgarääkimised on toimunud kolm korda ja seni tulemusteta. Läbirääkimised on veninud ja seni ei ole tööandja teinud läbirääkimistel omapoolset palgatõusu pakkumist," selgitas Eesti Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu esimees Elle Pütsepp pressiteate vahendusel.

Tema sõnul taotleb ametiühing teenindajatele tasemepalkade sellist tõusu, mis kataks ära summaarse hinnatõusu kolmel aastal, mil kaubamaja teenindajate palgad püsisid muutumatutena. Pütseppa hinnangul ei kata 2013. aasta keskmine 5,5 % tasemepalgatõus eelnevate aastate puudujääke.

Suitsu sõnul lubab Kaubamaja AS vastuseks eile esitatud ettepanekule esitada omapoolsed ettepanekud palkade korrigeerimise osas septembrikuu jooksul. „Taustainfoks anname teada, et viimane palkade korrigeerimine toimus Kaubamajas 2013 aasta aprillis. Peame oluliseks, et meie töötajatele makstav tasupakett oleks vähemalt jaekaubandussektori mediaanpalk,” ütles ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757