Autor: Maarit Eerme • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi müüs logistikakeskuse ja peakontori Jüris

Rimi Eesti Food AS müüs Tallinna lähedal Jüris asuva logistikakeskuse ja peakontori East Capital Baltic Property Fund II, et finantseerida kaupluseketi laienemist järgnevatel aastatel.

Rimi Baltikumi kinnisvarajuhi Ruth Laatre sõnul on Jüri logistikakeskuse müük osa Rimi Baltikumi kinnisvaraportfelli restruktureerimisplaanist. “Osad Rimile kuuluvad kinnisvaraobjektid Eestis, Lätis ja Leedus müüakse selleks, et finantseerida kauplusteketi laienemist järgnevatel aastatel. Müüdud kinnisvarale sõlmitakse pikaajalised rendilepingud,” lisas Laatre.

"Rimi peakontori ja logistikakeskuse hoone sobib väga hästi meie kinnisvarafondi portfelli, kus pikaajalised rendilepingud tagavad stabiilse rahavoo ja atraktiivse tootluse investoritele," sõnas East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma. Selle tehingu tulemusena suureneb East Capitali poolt juhitavate lao- ja tootmispindade portfell Eestis 80 000 ruutmeetrini, kus tegutseb kokku 20 üürnikku.

„Baltikumi kinnisvaraturg on East Capitali jaoks oluline ja huvitav turg. Kavatseme kindlasti kinnisvara valdkonnas edasi laieneda ning olla heaks partneriks meie üürnikele ja tehinguid finantseerivatele pankadele," lisas Raidma.

Tehingu maht oli 13,4 miljonit eurot, mis vastab 8% kapitalisatsioonimäärale.

Tehingut nõustas ja läbirääkimiste protsessi juhtis Catella Corporate Finance. Ostja ehk East Capitali juriidiline nõustaja tehingus oli advokaadibüroo Raidla Lejins ja Norcous. Müüja ja rentniku ehk Rimi/ICA grupi juriidiline nõustaja oli advokaadibüroo Sorainen.

2013. aastal loodud East Capital Baltic Property Fund II investeerib kommertskinnisvara (büroo, kaubandus, logistika) objektidesse kogu Baltikumis. Tänaseks on fondil investeeringuid kõigis kolmes Balti riigis ning plaan on laieneda edasi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757