Kuidas muuta morni ja ükskõikset müüjat?

Morni ja ükskõikset müüjat on võimalik muuta, kui iga klienti võetakse ainulaadse ja kordumatuna, ütles Statoili jaemüügidirektor Indrek Nõlvak.

Statoili jaemüügidirektor Indrek Nõlvak vastab, kuidas vältida teeninduses ja müügis masinlikkust ning kliendid ei peaks kokku puutuma mornide ja ükskõiksete müüjatega.

Masinlikkus müügitöös võib tekkida erinevatel põhjustel. Esiteks, teenindajal lihtsalt puuduvad kogemused ja oskused ning ta kordab kindlaid fraase järjepidevalt. Teiseks, teenindaja on sattunud tegema tööd, mis tema isikuomadustega ei sobi. Esimesel juhul aitab koolitus, õpetamine ja kogemused. Teisel juhul soovitan leida paremini sobiva töö.

Et vältida masinlikkust, tuleb teadvustada, et iga klient on eelmisest erinev – ka siis, kui ta soovib täpselt sama toodet või teenust. Müügitöö teeb vaheldusrikkaks ja nauditavaks empaatiavõime ning oskus saada aru kliendi vajadusest ning sellele müügitehniliselt õigesti reageerida. Samuti on oluline mõista, milline suhtlusstiil on ühes või teises olukorras sobiv, seda rangelt ametlikust kuni lõbusani. Kui sulle müügitöö meeldib, võta iga klienti kui ainulaadset ja kordumatut.

Indrek Nõlvak esineb 19.09 Müügijuhtimise aastakonverentsil teemal "Kuidas panna kogu organisatsioon müüma?"

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara