Autor: Maarit Eerme • 16. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi Keskust hakkab ehitama Nordecon

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS sõlmis 15. septembril peatöövõtulepingu ehitusfirmaga Nordecon, kes rajab Viimsisse uue ligi 14 000-ruutmeetrise kaubandus- ja meelelahutuskeskuse.

“Viimsi elanike arv on kasvanud kiiremas tempos kui vajalike teenuste ja kaubanduse kättesaadavus, seega oodatakse piirkonda uusi ostlemis- ja meelelahutusvõimalusi. Meie eesmärgiks on luua keskus, kus elanikud saavad sooritada kõik vajalikud esmatarbeostud, kasutada mitmesuguseid teenuseid ning veeta ka meeldivalt vaba aega,” kinnitas Tallinna Kaubamaja Kinnisvara juht Peeter Kütt. “Enamik keskuse pindadest on leidnud üürnikud ning hetkel valime sobivaid teenuspakkujaid viimastele vabadele kohtadele. Ootame tagasisidet ka kohalikelt elanikelt selle kohta, milliseid kauba- ja teenuste valikuid Viimsisse eelkõige soovitakse.”

Keskuse põhiüürnikuks on lähikonna suurima toidukaupluse avav Selveri hüpermarket. Lisaks erinevatele kauplustele (Sportland, Apollo, Biomarket, XS Mänguasjad) tuleb Viimsi Keskusesse ka MyFitnessi spordiklubi, mitmeid restorane ning bowlingusaal.

"Paljud Viimsi elanikud teevad oma igapäevaostud Pirita Selverist, mis jääb küll mugavalt koduteele, kuid on siiski liiga kaugel, et kiirelt piima või leiva järele sõita," rääkis Selveri keti juht Kristi Lomp.

Järgmisel aastal avatava Viimsi Keskuse ehitustöödega alustatakse juba käesoleval kuul. „Lepingu sõlmimise esimesest päevast peale alustab ehitaja tõusvas tempos ehitustöödega, et järgida väga pingelist tööde ajagraafikut – seda ka  talveilmu trotsides,“ lausus Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur. „Hoone on plaanitud tellijale üle anda 2015. aasta juulis arvestusega, et juba augustis avab nii Viimsi elanikele kui ka kaugemalt tulijatele oma uksed ilus ning rohkeid sportimis- ja vabaaja veetmise võimalusi pakkuv keskus.“

Kaubanduskeskus rajatakse Tallinna Kaubamaja Kinnisvarale kuuluvale 2,3-hektarilisele kinnistule, mis asub Randvere tee ja Rohuneeme tee ristumiskoha kõrval. Ehitustööde lepinguline maksumus on ligikaudu 9,0 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Tallinna Kaubamaja grupi 2013. aasta käive oli 499 miljonit eurot. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Börsil.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757