Autor: Maarit Eerme • 24. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi: 51 protsenti augustis ostetud köögiviljast on kasvatatud Eestis

Eestlaste eelistus osta kodumaiseid puu-ja köögivilju on kasvanud märkimisväärselt, sest Rimi kauplustes augustis müüdud köögiviljadest enam kui pooled olid kasvatatud Eestis.

Rimi ostujuhi Margus Amori sõnul eelistatakse võimalusel Eestis kasvatatud köögivilju, seda eriti suve teises pooles ja sügisel, kui saagid valmivad. Seda näitavad augustikuu müügitulemused, mille järgi oli Rimi kauplustest ostetud köögiviljast 51 protsenti kasvatatud Eestis. Ostujuhi sõnul on tegemist märkimisväärse kogusega. Kodumaise köögivilja müügitulemused oleksid tema sõnul palju suuremad, kui Eestis kasvatatud köögivilju, näiteks mugulsibulat ja tomatit oleks võimalik müüa aastaringselt. 

Amor selgitas, et sel sügisel teeb jaekett koostööd 20 nii suure kui väikese partneriga ning septembris on Rimi viljade valikus 85 eestimaist puu- või köögivilja või maitsetaime „Täna ei ole vaja kohaliku köögivilja ostmiseks turule minna –  kodumaised tomatid, kurgid, salatid, suvikõrvitsad ja muud viljad saab mugavalt kätte poest,“  lisas Amor.

Kõige populaarsem kodumaine vili Rimi köögiviljaletis on kartul, mida müüdi augustis 240 tonni. Sellele järgnevad porgand ja kapsas, mida müüdi vastavalt 92 ja 79 tonni. Rimi köögiviljavalikus on kohaliku saagi kasvuperioodi ajal lisaks tavapärastele kodumaistele viljadele veel Eestis kasvatatud kollased ja rohelised suvikõrvitsad, aedoad, Savoy kapsas, punane kapsas ja kõrvits ning Eesti sibulad: valge ja punane ning  salatisibul. Sellest nädalast on  Rimi kauplustes müügil ka Eestis kasvatatud õunad, mis on lettidel senikaua kui tänavust saaki jätkub.

Rimi kauplustes on vastavalt hooajale ning sortimendile igapäevaselt müügil enam kui 300 erinevat sorti puu- ja köögivilju.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757