Kaubanduskeskused konkurendi tööjõudu pigem väldivad

Üritusturundus OÜ omanik Riina Paavo peab eelmist aastat kordaläinuks – olgugi, et firma käive vähenes 0,74 korda ehk 2012. aastal teenitud 180 000 eurolt 2013. aastal 132 000 eurole, suudeti teenida 25 000 eurot kasumit.

Ettevõte teeb peamiselt koostööd kaubanduskeskustega. Näiteks löövad nad kaasa Stockmanni Hullude Päevade korraldamisel.

“Teeme töid ka Selverile. Kui nemad on mõne suurürituse sponsoriks, siis me hoolitseme selle eest, et nad oleks ka üritusel nähtavad, näiteks oma telgi või lastele mõeldud batuudi ja maskottidega,” selgitab Paavo. Muidugi on kaubanduskettide vahel ka konkurents ja tihtipeale nad samu tegijaid ei palka. Näiteks oleks Paavo firma puhul pea võimatu, et nad Hullude Päevadega samal ajal Kaubamaja Osturallit korraldaksid. Ta lisab siiski, et tihtipeale teevad nad töid allvõtu korras ehk ühte juppi kogu organisatsiooni kampaaniast.

Firmal on Paavo sõnul üsna kindel kliendibaas ja uute klientide haaramine on keerukas. “Kui väga kõvasti vaeva näha, siis saad prooviürituse. Kui läheb hästi, on edaspidine koostöö võimalik, vastasel korral ei.” Ta tunnistab, et neil on siiski väike firma ja turuhiidudega nad võidu joosta ei suuda.

Lisaks kaubanduskeskustele on nende klientideks ka erinevad firmad oma suvepäevadega. “Meie vastutame üldiselt lasteprogrammi eest, kui tullakse terve perekonnaga. Meil on oma inventar (batuudid jms – toim), millega saame kohale minna. Aga neid me muidu välja ei laenuta, sest pole eritehnika firma. Kus oleme meie, on ka meie inventar.”

Vaadates majanduslikku poolt, on mõnel suurel üritusturundusfirmal käive pea kümme korda suurem kui Paavo ettevõttel, samas kasum väiksemgi. “Neil on ka väga suured meeskonnad ja jooksvaid kulusid palju. Meie teeme oma väikest asja ja võimaluste piires.” Suuremaks nad kasvada ei tahagi. “Ei hakka inventari investeerima, tuleb jälle masu peale, mis nende asjadega siis teha?”

Osale arutelus

  • aripaev .ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara