Autor: Birjo Must • 22. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko kasum pettis ootusi

Soome kaubanduskontserni Kesko käive langes kolmandas kvartalis ja maksueelne kasum jäi madalamaks kui oodati.

Eestis kasvas aga Kesko tütarfirma K-Rauta käive kolmandas kvartalis aastaga 10,8%, 23 miljonile eurole.

Kesko kontserni käive ulatus kolmandas kvartalis 2,3 miljardi euroni, mis on 2,9% vähem kui aasta eest. Peamine languse põhjus oli ettevõtte teatel kodukaupade ja masinate müügi kukkumine. Soomes kukkus käive 3,2%, mujal riikides 2%. Ehitussektori tulemuste 1,9%-list halvenemist mõjutas kõige enam rubla kursi nõrgenemine.

Tegevuskasum koos ühekordsete kuludega oli 63,4 miljonit eurot. Kasum sisaldab 20,7 miljoni euro ulatuses ühekordseid kulusid, mis tekkisid põhivara allahindlusest K-citymarketi ühendamisel Anttilaga. Maksueelne kasum oli 61,7 miljonit eurot. Samas ootasid Reutersi küsitletud analüütikud ettevõttelt 80 miljoni eurost maksueelset kasumit.

Kolmanda kvartali tegevuskasum, välja arvatud ühekordsed kulud, oli 84 miljonit eurot võrreldes 83,6 miljoniga aasta eest. „Tegelik kasumlikkus paranes, kuna välisriikides näidati ehitusvaldkonnas head tulemust,“ märgiti aruandes.

„Kesko peamiseks eesmärgiks on tugevdada müügi kasvu ja kapitali tootlikkust kõikides valdkondades. Soovime kasutada ära e-kaubanduse võimalusi Venemaal ja säilitada hea maksevõime ning dividendide tasumine,“ teatati aruandes. Lisaks soovitakse kasvatada Anttila kasumlikkust. Kolmanda kvartali lõpuks oli juba suletud kolm Anttila kauplust.

Aasta esimesel üheksal kuul töötas Keskos kokku 20 024 inimest. Soomes vähendati töökohti 208 võrra, samal ajal kui mujal riikides loodi 752 uut töökohta.

Kesko B-aktsia hind on täna Helsingi börsil tõusnud 1,95%, 28,2 eurole.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757