Autor: Maarit Eerme • 24. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi jõulutoodangu maht on 20% suurem kui mullu

Eesti suurim magusatootja Kalev valmistab prognoosi kohaselt jõuludeks umbes 770 tonni spetsiaalseid pühadetooteid, mida on ligi 20% võrra rohkem kui mullu. Pool jõulutoodangu mahust on nüüdseks valminud.

Lisaks umbes 200 tootenimetusest koosnevale tavasortimendile tuleb Kalevil vähem kui kolme kuuga valmis toota ka kogu spetsiaalselt jõuludeks mõeldud tootevalik. Selleks palkas Kalev ligi 60 ajutist lisatöötajat. Enamik jõulumaiustustest jääb Eestisse, kuid neid leiab ka Läti, Venemaa, Soome, Moldova, Leedu ja Valgevene kaupluselettidelt.

“Ettevõtted ja asutused, kes tellivad meilt kommipakke töötajatele ja nende lastele kinkimiseks esitavad oma tellimusi igal aastal aina varem. Sellel aastal laekus esimene jõulutellimus meile rekordiliselt vara – juba jaanipäeva paiku. Pühadeks kommipakkide kinkimise traditsioon on Eestis väga levinud, ulatudes aastakümnete taha. Mujal on see suhteliselt unikaalne või täiesti tundmatu tava,“ lausus AS Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare.

Tema sõnul ei näita see traditsioon Eestis raugemise märke, pigem vastupidi. Eelmisel aastal osteti Kalevilt kokku 435 885 spetsiaalselt jõuludeks toodetud erikujundusega kommipakki. Lisaks kaupluste tellimustele täitis Kalev mullu 2200 jõulukliendi  (ettevõtted, asutused, koolid jne) jõulutoodete tellimuse.

“Lisaks kommipakkidele ja -karpidele on populaarsed 20-grammilised jõulušokolaadid, mida päkapikud jõuluajal lastele sussi sisse pistavad. Neid müüdi eelmisel aastal kokku 1 401 445 tükki ehk enam-vähem iga Eesti elanik sai ühe tahvli,” rääkis Kaare.

Selle aasta jõuluvalikus on Kalevil 33 pühadetoodet.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ja müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik, s.o. umbes 88% Kalevi toodangust müüakse Eestis. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757