Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 27. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalvi: kartellisüüdistus on täiesti vale

AS Liviko juhataja Janek Kalvi kinnitusel on ettevõttele esitatud kartellisüüdistus fundamentaalselt vale.

Täna on esimene kohtuistung kartellisüüdistuses, mille tänavu kevadel said rida Eesti tuntud kaubandusettevõtteid, Liviko nende hulgas.

Janek Kalvi väidab ajakirjandusele saadetud kommentaaris, et Liviko edu on saavutatud ausas konkurentsis ning esitatud süüdistus on fundamentaalselt vale. "Liviko ei ole ühegi konkurendiga keelatud kokkuleppeid sõlminud, see on fakt," kinnitas Kalvi. "Eelmine katse Livikot konkurentsiasjas süüdlaseks teha ebaõnnestus ja lõppes täieliku õigeksmõistmisega, ootan seda ka nüüd."

Kalvi sõnul on Liviko suhtes seda kriminaalmenetlust viidud läbi 2009. aastast alates ning see tugineb põhimõttelisele valearusaamale kaubanduse protsesside toimumisest. "Enda kaitsmise vajadus kohtus häirib Liviko tööd märkimisväärselt ning selleks, et võimalikult efektiivselt põhitegevusega jätkata, nimetas Liviko nõukogu ettevõtte teiseks juhatuse liikmeks Tark Grunte Sutkiene vandeadvokaadi Tanel Küüni, kelle volitused Liviko seadusliku esindajana piirduvad ja on seotud ainult Liviko esindamisega kohtus," märkis Kalvi. AS Liviko kaitsja kohtus on Tark Grunte Sutkiene partner vandeadvokaat Erki Kergandberg.

Tänavu kevadel sai rida kaubandusettevõtteid riigiprokuratuurilt süüdistuse 2009. aastal konkurentidega teatud viinade jaehindade tõstmise kokkuleppimises. Süüdistuse järgi on kartellikokkuleppega seotud Selver, Rimi Eesti Food, Maxima Eesti, Prisma Peremarket, Liviko ning Aldar Marketi ja Super Alko omanik AS Helter-R. Süüdistuse sai ka 11 ettevõtetega seotud isikut.

Autor: aripaev .ee

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757