Kartelliprotsessi kaitsjad: süüdistus on ebamäärane ja arusaamatu

Täna alanud kartelliprotsessis märkisid Eesti suuremate jaekauplejate ja teiste menetlusosaliste kaitsjad, et prokuröri esitatud süüdistus on ebamäärane ja arusaamatu.

Rida kaubandusettevõtteid sai kevadel riigiprokuratuurilt süüdistuse 2009. aastal konkurentidega teatud viinade jaehindade tõstmise kokkuleppimises. Täna toimus selles kohtuasjas esimene istung.

Liviko kaitsja vandeadvokaat Erki Kergandberg märkis kohtusaalis, et sai süüdistusest grammatiliselt aru, ent Liviko end süüdi ei tunnista. Kergandberg lisas, et prokuröri süüdistus ei ole põhjendatud ning Liviko ei ole ühegi konkurendiga sõlminud ühtegi kokkulepet ega teinud kooskõlastatud tegevust.

Selveri kaitsja Elmer Muna teatas, et süüdistus on ebamäärane ning puuduvad tõendid. Ta lisas, et Liviko ja Selver on üks kontsern ja võivad omavahel läbirääkida. „Leian, et süüdistus on alusetu,“ ütles Muna.

Rimi Eesti Food ASi vandeadvokaat Margus Mugu kinnitas samuti, et firma ei ole pannud toime kuritegu, milles teda süüdistatakse. Mugu rõhutas, et tema ei saa nõustuda, et tuleks Livikot ja Selverit vaadelda ühiselt. „Konkurentsiseaduse mõttes võime vaadelda neid ühise ettevõttena, aga sellel ei ole mitte mingisugust tähendust kriminaalmenetluses. Ei ole võimalik omistada Selverile Liviko tegevusi ja vastupidi. Mulle tundub, et kogu süüdistuse käsitlus on algusest saadik ekslik ja vildakas,“ hindas Mugu.

 Süüdistuse järgi on kartellikokkuleppega seotud Selver, Rimi Eesti Food, Maxima Eesti, Prisma Peremarket, Liviko ning Aldar Marketi ja Super Alko omanik AS Helter-R. Süüdistuse sai ka 11 ettevõtetega seotud isikut.

 

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara