Autor: Maarit Eerme • 29. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alustatakse 23 miljonit eurot maksva Mustamäe Keskuse ehitustöid

Homme alustatakse Tallinnas 23 miljonit eurot maksva Mustamäe Keskuse ehitustöid, et järgmise aasta lõpus avada Tammsaare tee ääres Baltimaade moodsaima kobarkinoga vabaaja- ja kaubanduskeskus.

Mustamäe Keskuse juhatuse liikme Hannes Raagi sõnul on uuest keskusest plaanis luua midagi enamat kui lihtsalt kaubanduskeskus. “Tahame Mustamäe Keskusest kujundada kohalikele elanikele meeldiva kokkusaamiskoha, kus saab lisaks ostlemisele nautida filme Baltimaade moodsaimas kobarkinos, einestada mitmekesist valikut pakkuvates restoranides ning käia spordisaalis energiat ammutamas,” kommenteeris Raag.

“Et Mustamäel on taolise projekti jaoks ruumi kinnitab asjaolu, et kuigi me pole veel ehitustöödega alustanud, on tänaseks 90% keskuse pinnast juba rendilepingutega kaetud,” lisas Raag. Mustamäe Keskuse olulisemateks rentnikeks on Rimi, Apollo kobarkino ning spordikeskus MyFitness. Keskuse kahel korrusel ligi 2500 ruutmeetril hakkavad asuma erinevad toidukohad.

Mustamäe linnaosa vanema Helle Kalda sõnul on uus kaubandus- ja vabaajakeskus Mustamäele väga vajalik. “Eriliselt hea meel on selle üle, et lõpuks saab meie linnaosa esimese kaasaegse vabaajakeskuse. Näitasid ju mitmed linnaosas läbi viidud küsitlused, et kõige rohkem soovivad mustamäelased kino. Nüüd see unistus lõpuks täitub. Usun, et moodsa keskuse rajamine rikastab kindlasti mitte ainult Mustamäe, vaid ka meie naabrite, Kristiine, Õismäe ja Nõmme elanike kultuurielu,” kommenteeris Kalda.

Sel nädalal sõlmis Mustamäe Keskus projekti rahastamiseks Swedbankiga laenulepingu. Swedbanki kinnisvara osakonna juhi Ero Viigi sõnul ei leia täna edukates kaubanduskeskustes naljalt tühja rendipinda kuna kaupmeeste huvi sobiliku müügipinna vastu on püsinud juba pikemat aega väga suur. “Usun, et uudne ja omanäoline rajatav Mustamäe Keskus eristub selgelt seni ehitatud kaubanduskeskustest ning saab olema edukas pidevalt muutuval kaubanduspindade turul,“ sõnas Viik. Lisades, et hoolimata konkurentsitihedast keskkonnast, on Swedbank alati valmis finantseerima projekte, millel on turul selged konkurentsieelised.

Mustamäe Keskuse ehitajateks on OÜ Astlanda Ehitus ja Eventus Ehitus OÜ. Keskus rajatakse Tammsaare tee äärde, Sõpruse puiestee ja Mustamäe tee vahelisele alale. Keskuse 13 000 ruutmeetrisest pinnast läheb ligi pool kino ja teiste vaba aja veetmise võimaluste tarbeks. Keskuse ehitustööd lõppevad järgmise aasta detsembris.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757