Eestlane ostab veebist peamiselt teenuseid 

Swedbanki poolt väljastatud kaartidega tehtavatest maksetest on statistika kohaselt umbes kolmandik seotud reisibüroode, hotellide ja transpordiga.

Üha rohkem kaupu ja teenuseid soetatakse veebipoodidest, mistõttu on kasvanud nii e-poodide tarbijate kui ka kauplejate hulk. Veebis tehinguid tehes tasub siiski jälgida mõningaid turvalisuse põhimõtteid, mis aitavad vältida pettuste ohtu.

Swedbanki andmetel on e-kaubanduse osakaal viimase kahe aasta jooksul Eestis neljandiku võrra kasvanud. Ehkki valdav osa kaardimaksetest tehakse täna veel kohalikus kaubandus- ja teenindusvõrgus, kasvab kiirelt e-poodlejate hulk, moodustades kõikide kaarditehingute summast 5,6%.

Eesti Panga andmetel on tänavu kaheksa esimese kuuga tehtud kaardimakseid välismaistesse e-poodidesse 20% enam kui eelmise aasta samal perioodil. Keskmiselt on sel aastal ühes kuus makstud kaartidega välismaa e-poodides 19,8 miljoni euro eest ning Eesti e-kaupmeeste juures oli kaardikäive 1,76 miljonit eurot, mis näitab, et e-kaubanduse osakaal kasvab juba igakuiselt märkimisväärselt. Siinkohal tasub märkida, et Eesti piires  kasutavad tarbijad kauba eest tasumisel siiski rohkem pangalinki mitte erinevaid kaardimaksevõimalusi. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara