Palo: vastutustundlikul ettevõttel on eeldusi kesta kauem ja olla edukam

Rimi IV jaekaubanduse konverentsil sõnas majandus- ja taristuminister Urve Palo, et vastutustundlik ettevõtlus algab oma töötajast hoolimisest ning vastutustundlikel ettevõtetel on eeldusi konkurentidest paremini ja edukamalt tegutseda. 

Palo tõdes konverentsil, et levinud on arvamus, nagu vastutustundlikku ettevõtlust saaksid endale lubada vaid suured ja jõukad ettevõtted. „Levinud on ka müüt, et vastutustundlik ettevõtlus on väga kallis ning eeldab altruistlikku mõtteviisi. Viimane pole äris aga loomulikult asjakohane, sest äris tuleb teenida kasumit. Soovin selle müüdi ümber lükata ja väidan, et vastupidi, vastutustundlikul ettevõttel on eeldusi kesta kauem ja olla edukam. Vastutustundlik käitumine on just üheks eelduseks, et ettevõte saaks omanikele perspektiivis suuremat kasumit teenida,“ lisas Palo.

Minister selgitas oma sõnavõtus, et tema jaoks tähendab vastutustundlik ettevõtlus eelkõige hoolimist inimestest, ettevõtte töötajatest ja väliskeskkonnast, kus töötatakse. Palo sõnul on paljude edukate ettevõtete edu taga töötajate väärtustamine ning pidev tegevus sellel suunal. Ta lisas, et ka riik saaks selles valdkonnas omalt poolt kaasa aidata ning näiteks kaotada praegu kehtiva töötajate sportimisele kulutatud raha erisoodustusmaksuga maksustamise.

Palo ütles, et vastutustundlik käitumine on ettevõtte teadlik otsus ja osa ettevõtte kultuurist. Lisaks suhtumises oma töötajatesse, puudutab see suhestumist väliskeskkonda. „Jaekaubanduses võiks selleks olla näiteks kodumaiste toodete suuremas mahus müüki võtmine, mis toetab Eesti tootjaid ja töötlejaid, säilitab ja loob töökohti ning kasvatab tarbijate ostujõudu. Sellest tuleb kasu ringiga tagasi,“ ütles minister.

6. novembril toimub Rimi IV jaekaubanduse konverents  “Vastutustundlik ettevõtlus – kellele ja milleks?“.  

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara