Rimi: energiajookidele seatud piirangud mõjuvad

Rimi lõpetas esimese jaeketina energiajookide müügi alla 16-aaastatele juba kahe aasta eest ning müügitulemuste järgi on seatud piirang energiajookide ostmist märkimisväärselt vähendanud. Rimi kutsub algatusega ühinema ka teisi jaekette.

Täna tutvustati energiajookide turustamise head tava, mis annab muuhulgas soovituse viia kauplustes sisse energiajookide müügipiirang alaealistele.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja tervitas Põllumajandusministeeriumi, Tervise Arengu Instituudi, Veterinaar- ja Toiduameti ning Tarbijakaitseameti koostöös valminud hea tava loomist. „Energiajookide tarbimine on noorte seas väga terav probleem ning on oluline, et jaeketid suhtuksid sellesse kriitilisse probleemi äärmise vastutustundega,” rõhutas Lilleoja. Ta tõi näiteks, et TAI andmetel alustab enamik noori energiajookide joomist juba 10-15 aastatena ning leidis, et ka jaeketid peaksid leidma võimalusi, kuidas noorte tervist hoida ning energiajookide kättesaadavust piirata.

Lilleoja selgitas, et jaeketi 2012. aasta sügisel langetatud otsus lõpetada energiajookide müük alla 16-aastatele noortele oli ajendatud vajadusest näidata punast tuld noorte seas levivale ebatervislikule trendile. „Müügitulemuste järgi on müügipiirang täitnud oma eesmärgi ning kahe aastaga on energiajookide ostmine Rimides ja Säästumarketites vähenenud enam kui viiendiku võrra,” ütles Lilleoja. “See on väga konkreetne ja käegakatsutav tulemus ja piirangut saab tegelikkuses rakendada iga jaekett,” lisas Lilleoja. Ta tõi näiteks, et vastavalt AC Nielseni turuülevaatele on võrreldes 2012. aastaga märkimisväärselt kahanenud ka kogu turul müüdud energiajookide kogus. „Kutsume ka teisi jaekette üles vastutustundlikkusele ja hoolivusele ning lõpetama energiajookide müük alaealistele,“ ütles Lilleoja.

Energiajoogi müügipiirang on osa Rimi terviseprogrammist Sinu Tervise Heaks, mille raames jagab ettevõte aastaringselt tarbijatele nõuandeid tervisliku toitumise ja elustiili toetuseks. Rimi kauplustes jagatakse ka Tervise Arengu Instituudi koostatud voldikuid, mis selgitavad energiajookide mõju tervisele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara