VTA: Muutub toidualase teabe esitamine tarbijale 

Alates 13.12.2014 kohaldub Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrus EL nr 1169/2011, milles käsitletakse toidualase teabe esitamist tarbijatele. See määrus ei reguleeri mitte ainult toidu märgistamist, vaid toidualase teabe esitamist ka üldiselt, näiteks info- või reklaamlehel, teave toote/tootja kodulehel, teave e-poes või kataloogis, suuliselt antav teave toote esitlemisel.

Enne 13.12.2014. a Euroopa Liidu turule viidud või märgistatud toitu, mille toidualane teave ei vasta uutele nõuetele, võib turustada selle toidu varude lõppemiseni.

Enne 13.12.2016. a turule viidud või märgistatud toitu, millel ei ole esitatud toitumisalast teavet, võib turustada selle toidu varude lõppemiseni. Kui toitumisalane teave on aga esitatud vabatahtlikult, siis alates 13.12.2014 peab see olema kooskõlas toidualase teabe määruse uute nõuetega.

Lähemalt uue toidualase teabe määruse nõuetest saab lugeda SIIT.

Eesti riigi siseselt turustatavate toodete korral võib olemasolevaid pakendeid, millel olev märgistus ei ole kooskõlas uute nõuetega, täiendavalt ära kasutada mitte kauem kui 13.06.2015. a. Lähemalt saab lugeda pakendivarude kasutamisest ja siseriiklikest kokkulepetest seonduvalt uute toidu märgistamise nõuete kohaldumisega SIIT.

 

Osale arutelus

  • Meelika Sander-Sõrmus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara