Maxima sai Leedus kartelli eest trahvi

Balti riikide suurim jaemüügikett Maxima LT sai Leedus hinnaleppe eest trahvi 58,3 miljonit Leedu litti ehk 16,9 miljonit eurot.

Leedu monopolivastane asutus leidis, et Maxima ja külmtoodete müüja Mantinga on osalenud kartellis ning see on vastuolus Euroopa Liidu monopolivastase seadusega. Kokkuleppe järgi ei müüdud Mantinga valmistatud võileibasid Maximas alla põhihinna, kirjutas Leedu Delfi. 

Maxima juht Zydrunas Valkeris nimetas otsust ootamatuks ja arusaamatuks. Tema sõnul tegid nad juurdluse käigus uurimisorganitega koostööd ja andsid vajalikke dokumente ning mingit rikkumist pole olnud. Valkerise sõnul kavatsetakse otsus kohtus vaidlustada.

Juurdlus sai alguse juba 2010. aasta 21. septembril. Uuriti ka Maxima seost teiste jaemüügikettidega nagu Prisma, Palink, Norfos maþmena ja Rimi Leedu, kuid ei leitud piisavalt tõendeid.

Mantingat trahviti 4,4 miljoni euroga.

Maxima Grupi käive 2013. aastal oli 2,5 miljardit eurot, suurima osa käibekasvust andis Eesti, kus avati neli uut poodi.

 

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara